Acasă Economic Probleme mari la o multinațională care are fabrică și în vestul țării....

Probleme mari la o multinațională care are fabrică și în vestul țării. Vor fi concediați 2.000 de oameni

1172
DISTRIBUIȚI

leoni-agProducătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat ţinta de profit pe 2019, anunţată în urmă cu numai o lună, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active, transmite Reuters. Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

„Compania se confruntă cu un mediu operaţional dificil, în special în China. Cererea din partea producătorilor auto a scăzut semnificativ”, a informat Leoni.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 – 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar luni a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou.

„Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic”, a afirmat Aldo Kamper, care este din septembrie director general.

El şi echipa sa vor lua în considerare toate opţiunile pentru afacere, care înregistrează vânzări anuale de până la 500 de milioane de euro.

Directorul financiar al Leoni Karl Gadesmann a demisionat iar directorul general Aldo Kamper va prelua responsabilităţile sale până la găsirea unui înlocuitor, a informat compania germană.

Sursa: capital.ro

Comentarii

comentarii