Acasă Cultura Profi organizează Pianina de la ora 5, la Timișoara

Profi organizează Pianina de la ora 5, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Profi organizează Pianina de la ora 5! 7 recitaluri. 7 zâmbete – o manifestare culturală de înaltă ținută care va merge la sufletul tuturor cetățenilor din Timișoara!

“În perioada 28 octombrie – 10 decembrie, timp de 7 sâmbete, sunteți invitații noștri la scenă deschisă, să ne plimbăm pe portativul compozitorilor români de muzică clasică, prin cele 7 recitaluri de pianină, dedicate nouă, tuturor.

Fiecare tușă de pensulă spune o istorie și fiecare clapă apăsată cântă o poveste, ambele din istoria și poporului nostru. Astfel, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, timp de 45 de minute, ne vom plimba pe portativele a 3 pianine, amplasate în 3 dintre magazinele Profi”, este mesajul Profi.

Este vorba de magazinul PROFI de pe strada Ardealului 1C.

Magazinul PROFI STADE, de pe str. Arieș mr. 9.

Magazinul PROFI ARTEX, de pe Calea Șagului nr.23

DO, RE, MI, FAcem bine comunității! În continuare, reprezentanții Profi au adăugat: “Noi, #OameniiDeLaProfi, și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara credem că arta și cultura reprezintă cel mai mare dar al imaginației, prezervat de evoluție.

“PunemSuflet în acest tezaur, care ne aparține tuturor și care nu cunoaște granițe de centru sau periferie, pentru comunitatea din jurul nostru. Astfel, ne dorim să aducem arta și cultura cât mai aproape de noi, să  facem cunoștință cu artiștii locali, cu pictorii timișoreni, dar și cu compozitorii români de muzică clasică”,  explică Profi.

Pianina de la ora 5 reprezintă o serie de 7 recitaluri- simbol, pentru recunoștința față de spiritul artistic al poporului român, prin care ocrotim trecutul și îi purtăm însemnătatea în contemporan.

Un proiect creat de Profi – prin pilonul Punem suflet în cultură și Dare – stație concept al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

3 pianine donate – 3 pianine pictate!  Pianinele de la ora 5 sunt donate orașului de Casa de Cultură Timișoara și pictate manual de artistul local  Malael Florina. Frumoasele picturi reprezintă elemente din porturile populare din zona Banatului și sunt aduse la viață char aici, în acest magazin.

FiiLaProfi! “Pentru a face parte cu adevărat din comunitatea cartierului, este important să fii prezent. Te așteptăm să îți îmbogățim cultura, să îți hrănim pofta de artă și să ducem mai departe moștenirea”, mai îndeamnă Profi.

Program, sâmbătă 28 octombrie:

Cosmin Spătaru – PROFI Ardealului 1C

Anca Domuța – PROFI Casa Tineretului, Str. Arieș Nr. 9

Sebastian Covaci – Profi Calea Șagului. nr.23

 

Comentarii

comentarii