Acasă Actualitate Profi și Protopopiatul Ortodox Timișoara I au donat ajutoare materiale de 100.000...

Profi și Protopopiatul Ortodox Timișoara I au donat ajutoare materiale de 100.000 de lei familiile aflate în criză și spitalelor

DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea și sprijinul ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, în perioada aprilie-noiembrie 2021, se desfășoară mai multe acțiuni filantropice coordonate de Protopopiatul Ortodox Român Timișoara I și magazinele ,,Profi Romania”.

Obiectivul declarat este de a fi alături de oamenii cu posibilități materiale reduse pe tot parcursul anului, dat fiind situația existentă de criză economică și socială, cu nevoi tot mai crescânde pe segmentul populației cu venituri minime. În acest sens, s-a încheiat  un protocol de colaborare menit să întărească cele propuse, cu posibilitatea prelungirii acestuia, dacă obiectivele vor fi atinse și resursele vor permite acest lucru.

Astfel, acțiunile concrete s-au materializat constant pe parcursul acestor luni spre bucuria multor familii care au beneficiat de ajutoare materiale ce au fost distribuite  nu doar în Timișoara, în satele din apropiere, ci și în toate cele 45 de parohii de pe raza protopopiatului.

Au fost vizitate și au primit daruri aproximativ 100 de familii, spitalele de psihiatrie de la Gataia și Jebel, Penitenciarul Timișoara, Centrul Maltez, dieceza catolică Caritas și Școala Ortodoxă Sfântul Antim Ivireanul.

Cu prilejul acestor deplasări, s-au distribuit 15.000 cutii de orez, aproximativ 6 tone, 600 kg detergent, 400 litri dezinfecatnt pentru curățenie, 1.000 cutii de fasole conservată, 25.000 de ouă, 600 conserve de pește, 500 pachete de spaghete, 500 pungi cu napolitane, 1.000 pachete de biscuiți, 400 de cozonaci, 400 kg de făină și diverse sortimente de bomboane, ciocolată, pufuleți, sucuri, spre deliciul copiilor.

Valoarea produselor distribuite  se ridică la aproximativ 100.000 lei.

”Trebuie menționat că toate acestea s-au datorat generozității arătate de către conducerea companiei ,,Profi România”, care a reușit să vină în întâmpinarea celor loviți de atâtea încercări în această perioadă pandemică, demonstrând că, se poate să fii o societate comercială prosperă și să nu-i dai uitării pe cei care au nevoie de un zâmbet, atunci când nevoiele materiale sunt destul de  mari.

Nădăjduim să continuăm acțiunile filantropice și în finalul acestui an mai ales în preajma Crăciunului, iar dacă se vor găsi resursele necesare, cu siguranță vom deschide ușile multor case spre bucuria celor ce ne primesc și spre Slava lui Dumnezeu”, este mesajul Mitropoliei Banatului din Timișoara.

Comentarii

comentarii