Acasă Cultura Programul activităților cutural-religioase în cadrul Episcopiei Romano Catolice Timișoara, până în 5...

Programul activităților cutural-religioase în cadrul Episcopiei Romano Catolice Timișoara, până în 5 iunie

1010
DISTRIBUIȚI

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara prin Centrul Diecezan de Tineret organizează la Timişoara în perioada 24-26 mai 2019 Întâlnirea Diecezană a Tinerilor Romano-Catolici.

Acest eveniment va reuni un număr de aproximativ 200 de tineri veniţi din toate colţurile Diecezei de Timişoara – judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Prima întâlnire diecezană pentru tineret a fost organizată de către Episcopia Romano-Catolică de Timișoara în anul 1997 la inițiativa preotului János Kapor pe atunci responsabil diecezan pentru pastorația tineretului, în prezent paroh de Timișoara II. Fabric.

Programul întâlnirii este o ofertă bogată de activităţi spirituale, culturale, distractive în limbile română şi maghiară după cum urmează:

Vineri 24 mai

Până la ora 18.00 – Sosire și înscriere în curtea Liceului Romano-Catolic Gerhardinum

ora 19:00 – Cina

ora 19.30 – Activități în grupuri mici, cunoașterea participanților

ora 22.00 – Rugăciune.

 

Sâmbătă 25 mai

ora 8.00 – Sfântă Liturghie în Biserica Piaristă

ora 8.30 – Mic dejun

ora 10.00 – Cateheza în limbile română și maghiară

ora 11.00 – Pauză

ora 11.30 – Discuții în grupuri mici

ora 12.30 – Evaluarea discuțiilor în plen.

ora 13.30 – Prânzul

ora 14.00-17.45 – Diferite ateliere

ora 18.00 – Prezentare de carte DoCat

ora 19.00 – Cina

ora 21.00 – Adoraţie

 

Duminică 26 mai

ora 8.15 – Mic dejun

ora 9.00 – Feedback

ora 10:00 – Sf. Liturghie solemnă în Biserica Piaristă, celebrant principal: Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timişoara.

ora 11.30 – Prânzul

 

  1. Sâmbătă, 25 mai 2019 începând cu ora 18.30 în biserica romano-catolică Millennium din Timișoara II. Fabric va avea loc spectacolul de operă-rock intitulat Evanghelia după Maria de Tolcsvay László, Müller Péter și Müller Péter Sziámi, în interpretarea unor artiști renumiți din Ungaria. Spectacolul este de binefacere, donațiile fiind direcționate în sprijinul Fundației Sf. Francisc din Deva.

 

  1. În cadrul Festivalului Coral Internațional VOX MUNDI desfășurat la Timișoara în perioada 23-26 mai 2019, corul „Aurin“ din Ungaria va fi oaspetele bisericii din Timișoara III Elisabetin. Conform programului, corul „Aurin“ va cânta duminică, 26 mai 2019 în această biserică la Sf. Liturghie de la ora 10.00, asigurând cadrul muzical al acesteia, după care va susține un scurt concert.

 

  1. Luni, 27 mai 2019 la ora 11.00 la Liceul Romano-Catolic „Gerhardinum“ va avea loc o întâlnire cu preoții care împreună cu sutele de credincioși din Dieceza de Timișoara vor participa la pelerinajele organizate cu prilejul vizitei Sf. Părinte Papa Francisc în România.

 

  1. Cu ocazia încheierii anului şcolar 2018/2019 pentru absolvenţii clasei a XII-a din Liceul Romano-Catolic „Gerhardinum”, joi, 30 mai 2019 la ora 11.00 în biserica romano-catolică din Timişoara-Elisabetin va fi celebrată o liturghie solemnă de mulţumire – TE DEUM în prezenţa corpului profesoral, părinţilor şi elevilor, celebrantul principal fiind Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timişoara. La sediul Liceului festivitatea va începe la orele 9.30.

 

  1. Începând cu iunie a.c. Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timişoara va începe vizita canonică în Dieceza de Timișoara. În cursul anului Episcopul Diecezan va vizita 12 parohii din județul Timiș și 7 din județul Arad. Cu această ocazie Episcopul de Timișoara se va întâlni cu membrii consiliului bisericesc, cu grupul de tineri și copii din parohie, cu angajații și colaboratorii parohiei, cu preoții celorlalte confesiuni religioase, cu reprezentanții diferitelor asociații și va vizita una dintre filialele parohiei. Vizita canonică va începe în data de 5 iunie a.c. la Dumbrăvița, parohie administrată de către Pr. Lajos Máthé, cu o Sf. Liturghie celebrată la ora 17.30 în biserica locală.

 

  1. Din listele parohiilor privind înscrierile pelerinilor doritori să participe la Sf. Liturghii cu ocazia vizitei Sf. Părinte Papa Francisc în România reiese că din Dieceza de Timișoara cei mai mulți pelerini, peste 1300 de credincioși, vor participa la celebrările din Șumuleu Ciuc și Blaj. Pelerinii care vor participa la Sf. Liturghie din Șumuleu Ciuc vor porni de la Timișoara cu un trec special cu opriri în Vinga, Arad și Maria Radna. Plecarea va fi în seara zilei de 31 mai a.c., întoarcerea în data de 1 iunie seara. Cei circa 100 de pelerini din Timișoara, dornici să participe la Sf. Liturghie de la Blaj, vor porni în seara zilei de 1 iunie a.c. cu autocarul cu întoarcere în dupăamiaza zilei de 2 iunie.

 

Comentarii

comentarii