Acasă Actualitate Proiecte DIY de amenajări: idei simple cu efecte WOW

Proiecte DIY de amenajări: idei simple cu efecte WOW

DISTRIBUIȚI

Renovările implică de cele mai multe ori disconfort, însă nu reprezintă singura soluţie pentru a da un refresh casei în care locuieşti. Proiectele DIY sau Do It Yourself din sfera amenajărilor sunt din ce în ce mai populare. Te poţi ocupa de ele pe cont propriu, nu implică costuri foarte mari, ba chiar pot deveni o activitate distractivă de care să te bucuri alături de prieteni.

Dacă vrei câteva idei de proiecte DIY pentru casă, cu efecte WOW şi costuri reduse, citeşte sugestiile de mai jos:

Autocolant pentru mobilă

Ca să dai un refresh pieselor de mobilier vechi, ai nevoie de o rolă de autocolant şi puţină îndemânare. Magazinele şi siteurile cu articole de bricolaj oferă o mulţime de modele de autocolant, în nuanţe mate, lucioase sau cu aspect de lemn. Dacă nu ai mai încercat niciodată un astfel de proiect, începe cu piese de mobilier de mici dimensiuni.

Mânere noi

Nu trebuie să cheltui sume mari de bani ca să modernizezi piesele de mobilier, ci poţi începe cu câteva mânere noi. Mânerele dulapurilor, mobilei de bucătărie, sertarelor sau comodelor se pot înlocui uşor, în doar câteva ore. Magazinele de mobilier şi bricolaj vând mânere la bucată sau la set pentru o mulţime de sisteme de închidere. Poţi alege mânere colorate, rotunde, subţiri, în nuanţe metalice sau din lemn natur.

Mini grădină pe balcon

Balconul se poate transforma uşor într-un colţişor plin de natură. Începe prin a achiziţiona plante diverse, de la pomişori mici şi până la aloe, bonsai sau bambus. Poţi chiar să plantezi legume sau ierburi aromatice în ghiveci şi să le amplasezi pe balcon. Include în ecuaţie şi un set de mobilier pentru exterior, iar balconul va deveni un spaţiu perfect pentru serile şi dimineţile de vară.

Inserţii de lemn sau marmură în baie

Lemnul şi marmură sunt două materiale ce se remarcă uşor, indiferent de tipul de decor. Dacă simţi că baia ta are nevoie de un refresh, încearcă câteva accente de marmură sau lemn. Poţi achiziţiona accesorii ce imită astfel de material, poţi adăuga o măsuţă sau o bancă de dus din marmură ori lemn sau să aplici autocolant pe mobilierul deja existent.

O stofă nouă pentru canapea

Canapelele vechi nu trebuie neapărat aruncate. Cu câteva sute de lei poţi retapita o canapea, indiferent de vechimea ei. Desigur, aceasta trebuie să fie în stare bună, astfel încât să îţi asigure confortul necesar. Vei avea o mulţime de tipuri de stofe din care să alegi, de la cele cu aspect reiat şi până la cele subţiri, în culori diverse. Caută o culoare potrivită pentru decorul casei tale, care să meargă cu restul pieselor de mobilier.

Tapet în dormitor

Un perete accent în dormitor transforma complet camera, fără să necesite zile întregi de muncă. Poţi alege un tapet pentru dormitor în nuanţe neutre, cu inserţii metalice sau textură deosebită, pe care să îl aplici pe un singur perete. De obicei, tapetul în dormitor se aplică pe peretele din fața sau din spatele patului, însă tu decizi ce funcţionează mai bine în amenajarea ta. Dacă vrei un efect cu adevărat WOW, optează pentru fototapet.

Aplicarea tapetului în dormitor, pe un singur perete, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore, în funcţie de numărul de persoane ce participa la proiect.

Fotografii tablou

Fotografiile te pot ajuta să obţii un tablou personalizat, fără prea mare bătaie de cap. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru fotografii de înaltă calitate, pe care să le printezi şi mai apoi să le înrămezi. Calitatea pozei contează, deoarece îţi doreşti imagini clare, pe care să le transformi în adevărate piese de decor.

Accesorii noi pentru măsuţa de cafea

Un proiect DIY ce poate dura chiar 10 minute reprezintă organizarea măsuţei de cafea. Optează pentru accesorii care să transforme atmosfera din cameră, de la lumânări parfumate şi până la cărţi sau reviste colorate. Cu ajutorul accesoriilor potrivite, măsuţa de cafea se poate transforma în piesa de rezistenţă a camerei.

Vopsea pentru faianţă

Înlocuirea faianţei poate fi destul de dificilă şi costisitoare, însă nu trebuie să recurgi la asta dacă te-ai plictisit de aspectul ei. Foloseşte o vopsea pentru faianţă ca să dai refresh băii sau bucătăriei tale. Vopseaua pentru faianţă se găseşte în magazinele de bricolaj sau online, în nuanţe diverse, de la tonuri neutre şi până la culori aprinse.

Mai multe perne decorative

Pernele decorative te ajută să dai culoare încăperilor şi să obţii un decor modern. Ca să schimbi aspectul camerei de zi sau al dormitorului, încearcă să adaugi mai multe perne decorative în amenajare. Aşează-le pe canapea, pe fotolii sau direct pe pat, în funcţie de preferinţe.

Ca să reamenajezi casa în care locuieşti fără prea mari eforturi, adăugă în calendar câteva activităţi precum cele de mai sus. Schimbă mânerele mobilierului, transforma fotografiile preferate în tablouri sau amenajează o mică grădină pe balcon, orice schimbare pozitivă e bine venită.

Comentarii

comentarii