Acasă Actualitate Proiectele CJT şi ale PMT nu corespund priorităților timișorenilor

Proiectele CJT şi ale PMT nu corespund priorităților timișorenilor

1050
DISTRIBUIȚI

Un studiu făcut de Banca Mondială în judeţul Timiş, arată o ierarhie a principalelor obiective şi priorităţi pe care le-ar avea cetăţenii de aici: spital regional Timişoara, varianta ocolitoare Timişoara N-V ca centură, spital regional de oncologie, drum legătură A1-DN 69 Timişoara-Arad, extinderea aeroportului, drum euro-trans Timişoara-Moraviţa, terminal intermodal, sală polivalentă a Timişoarei, aquaparc la Timişoara, reconstrucţia stadionului Dan Păltinişanu.

Deputatul Marilen Pirtea arată, în comparaţie cu aceste date, priorităţile administraţiilor judeţeană şi timişoreană, care sunt aproape total diferite.

“Câteva dintre priorităţile oficiale ale CJT din bugetul pe 2019: infrastructură de sănătate, spital de oncologie, clinica de arşi, clinică de terapie intensivă, unitate de primiri urgenţe Spital Judeţean Timişoara, unde este management PSD. Pe infrastructura rutieră: descărcare autostradă calea Aradului, autostradă Timişoara – Moraviţa, infrastructură de apă-canal şi şcoli prin PNDL2 alocată judeţului Timiş, de 750 de milioane de lei.

Priorităţile asumate de primăria Timişoara, prin atragerea de fonduri europene: iluminat public în Parcul Botanic, înnoire flotă de tramvai, reabilitare linii tramvai, reabilitări de şcoli şi unităţi de sănătate, reabilitări eficienţă energetică a blocurilor.

Fac un apel la Guvernul României, CJT şi PMT, să se pună la masă şi să ţină cont de priorităţile stipulate în studiul Băncii Mondiale privind priorităţile cetăţenilor şi să ţină cont de acestea, nu de priorităţi marginale. Dincolo de orgoliile politice cred că ar fi cazul ca Timişoara şi Timişul să rămână cu obiective finanţate după aceşti ani de mandat, nu aşa cum a rămas după Cabinetul Grindeanu, doar cu speranţe şi promisiuni”, spune Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii