Acasă Actualitate Proiectul de educație nonformală Teachers UP!, utilizat de NASA, se extinde în...

Proiectul de educație nonformală Teachers UP!, utilizat de NASA, se extinde în București, Cluj, Iași și Timișoara

DISTRIBUIȚI

dc-catalystProgramul de educație pentru profesori TeachersUP!, desfășurat după un model NASA și derulat de compania de consultanță și coaching DC Catalyst, se extinde în București, Cluj, Iași și Timișoara, după proiectul pilot de la Brașov.
Programul se adresează unui număr de 500 de profesori, beneficiarii direcți ai rezultatelor obținute, elevii fiind în număr de peste 20.000.
“Rezultatele obținute în Brașov ne-au dat și mai multă încredere că putem schimba ceva și c[ putem face diferența în sistemul de educație din România, obișnuit cu metode vechi și care nu mai funcționează de mult timp. În plus, TeachersUP! ajută enorm în situațiile mai dificile în care profesorii nu se mai dedică cu pasiune muncii de zi cu zi și nu mai sunt modele pentru elevii lor”, a declarat Daniela Ciobotar, psiholog, trainer și fondator DC Catalyst.
Bazele pentru succesul în viață se pun în clasele I-VIII, este necesară schimbarea pregătirii dascălilor CITEȘTE ȘI Bazele pentru succesul în viață se pun în clasele I-VIII, este necesară schimbarea pregătirii dascălilor
Teachers UP! este un program de training bazat pe PCM (Process Communication Model), ce oferă instrumentele utile necesare pentru a ajuta oamenii să gestioneze situațiile de stres.
Modelul a fost utilizat de NASA, cu scopul de a gestiona procesul de selecție a astronauților și dezvoltării echipelor care urmau să plece în cosmos. Treptat, programul a intrat atât în lumea de business din SUA și Europa, cât și în instituțiile de învățământ din America, Asia și Europa.
Prin parcurgerea acestui program, profesorii obțin o îmbunătățire semnificativă a comunicării cu caracterele considerate “rebele” sau, dimpotrivă, cu visătorii și timizii, o îmbunătățire vizibilă a relației profesor-elev, ca o premisă a performanței școlare crescute.
“Știm că elevii învață cel mai bine de la profesorii pe care îi iubesc, de la cei pe care îi admiră și pentru care au respect. Profesorii admirați sunt profesorii capabili de carismă și care de obicei investesc mai mult în educarea și formarea lor proprie”, mai spune Daniela Ciobotar.

Comentarii

comentarii