Acasă Economic Proiectul SIA VEST, o șansă de finanțare a afacerii

Proiectul SIA VEST, o șansă de finanțare a afacerii

DISTRIBUIȚI

În cadrul Proiectului SIA VEST- Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener coordonator și S.C. GAPA S.R.L. partener anunță începerea înscrierilor pentru ultima serie a cursului de antreprenoriat, care se vor desfășura în prima decadă a lunii octombrie, la sediul CCIA Timiș din P-ța Victoriei nr.3, et. I. 

      Cursurile de antreprenoriat sunt GRATUITE!

      Absolvenții cursurilor au oportunitatea de a pregăti un PLAN DE AFACERI și de a participa la concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului!

      44 planuri de afaceri vor fi selectate spre FINANȚARE !

      Finanțarea este NERAMBURSABILĂ în proporție de  100% !!!

      Suma disponibilă pentru finanțarea  START UP-urilor este de 6.420.240,78 lei !!!

Prin Proiectul SIA VEST, 360 de persoane din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara pot obţine finanțări de până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri nonagricole în mediul urban. 

      Proiectul vizează stimularea ocupării și crearea a 88 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest.

      Proiectul este destinat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi şi studenţi) şi şomerii de lungă durată care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Aceștia trebuie să aibă reședința în județele menționate iar nivelul minim de studii solicitat este liceul cu examen de bacalaureat.

      Înscrierea în grupul țintă presupune participarea gratuită la cursul pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și elaborarea unui plan de afaceri.

      Dintre acestea, 44 de planuri de afaceri vor fi selectate spre finanţare.

      Participanții vor beneficia de stagii de pratică și sprijin în implementarea planului de afaceri.

           Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au derulat 5 serii de cursuri de antreprenoriat, la care au participat 80 persoane din Județul Timiș.

De asemenea, în grupul țintă s-au înscris 150 persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Comentarii

comentarii