Acasă Actualitate Prolog la cea mai mare acţiune ecologică din România

Prolog la cea mai mare acţiune ecologică din România

DISTRIBUIȚI

Sîmbătă, la Timişoara
Mormanele de gunoi din preajma Timişoarei şi din judeţul Timiş vor fi inventariate, în zilele de 8 –9 mai, de sute de voluntari, în cadrul celei mai mari acţiuni ecologice: “Let’s Do It Romania!”. Acţiunea reprezintă cel mai mare proiect de implicare socială din România. “Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie”, a spus Radu Rusu, coordonator Timiş Let’s Do It Romania!

 www.letsdoitromania.ro

Operaţiunea de inventariere (cartare) a mormanelor de gunoi din Timiş  se va desfăşura pe baza voluntariatului, duminică, 9 mai. Informarea şi pregătirea celor 130 de voluntari înscrişi până acum în Timiş va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 10.30, în Sala Londra a Hotelului Timişoara.  Necesarul de voluntari pentru cartarea mormanelor de gunoaie din jurul Timişoarei este acoperit, dar mai este nevoie de voluntari în zonele Sânnicolau Mare, Lovrin, Jimbolia, Deta, Gătaia, Buziaş, Lugoj, Făget, Recaş şi Orţişoara. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro. Ideea Let’s Do It Romania! a fost preluată din Estonia, unde, în 3 mai 2008, aproape 50.000 de voluntari au curăţat peste 10.000 de tone de gunoaie aruncate ilegal în natură. Recordul de implicare a voluntarilor îl deţine până acum Slovenia, care a reuşit să implice în ziua curăţeniei 246.000 de voluntari, adică aproximativ 12% din populaţia ţării.

Hai, timişoreni!

Cartarea presupune inventarierea mormanelor de gunoi din afara localităţilor, pe coordonate GPS, pentru a eficientiza activitatea din ziua curăţeniei. Gropile de gunoi ilegale vor fi cartate şi semnalate autorităţiilor, fără a fi, însă, curăţate în aceasta etapa. Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă. Acţiunea de curăţare va avea lor în 25 septembrie, la nivelul întregii ţări, iar atunci numărul voluntarilor implicaţi va fi mult mai mare. “Ne folosim de această ocazie pentru a-i invita pe voluntari, sâmbătă, 8 mai,  la Sala Londra a Hotelului Timişoara, pentru a participa la informare şi pentru a găsi modalităţile optime de implicare”, a spus Radu Rusu.

Comentarii

comentarii