Acasă Actualitate Propagandă ieftină. Baza Uszoda, baschet printre ruine

Propagandă ieftină. Baza Uszoda, baschet printre ruine

DISTRIBUIȚI

A pus un gard de sârmă și a amenajat un teren de baschet. Iar apoi a anunțat victorios că ”Baza Uszoda e din nou deschisă comunității”. Primarul Dominic Fritz este însă contrazis de realitate. Și de consilierul local Roxana Iliescu.

De zeci de ani legendara bază sportivă din zona centrală a Timișoarei a fost lăsată în paragină. Subiect de campanie electorală pentru ultimii doi primari, Uszoda a fost fie în pericol de a fi dărâmată și transformată în parcare supraterană, fie gata să renască din propria paragină.

În 2021, Fritz spunea: „Vom demola vechile garduri prefabricate din beton, vom reface zona verde și vom amenaja o nouă zonă de relaxare, vom reface terenurile de sport, vom amplasa garduri de protecție a construcțiilor vechi, iar în bazinul mare vom amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar în care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme. Iluminatul public va fi unul special conceput pentru această zonă”.

Primarul anunța chiar și o linie bugetară de 130.000 de lei în 2021, pentru studiu de fezabilitate.

Săptămâna trecută primarul Fritz anunța că ”Primii jucători de baschet deja au testat noile coșuri”. La doar câțiva metri însă tronează aceeași dezastru. Pentru că doar atât s-a putut.

“Scandalos! Baza Uszoda, situată în parcul Scudier, chiar în centrul orașului, a ajuns să fie o toaletă publică în aer liber!” – atenționează Roxana Iliescu.

Ea mai amintește primăriei că acolo este puțin spus un focar de infecție…! Dacă ai neinspirația să treci prin preajma ei, vei rămâne timp bun cu miros de rahat și urină în nări!

Roxana Iliescu îl contrazice lauda primarul Fritz: ”Doamne ferește! În realitate, au pus un gard de plasă pentru a face un soi de delimitare în bază pentru un teren de baschet pe care l-au amenajat. Nu au fost în stare să facă nici măcar o minima igienizare a locului! În ianuarie când am fost era bine față de ce am găsit astăzi. Priviți imaginile!”.

Construită în 1926, baza de agrement cunoscută de către timișoreni drept Uszoda, a fost ștrandul unde au învățat să înoate majoritatea localnicilor. După Revoluție, aflându-se in patrimoniul Ministerului Învățământului, baza a fost abandonată. În 2016, Primăria Timișoara a obținut baza în patrimoniu.

.

Comentarii

comentarii