Acasă Eveniment Protest faţă de „focarul de infecţie” de la Spitalul Judeţean Timişoara

Protest faţă de „focarul de infecţie” de la Spitalul Judeţean Timişoara

168
DISTRIBUIȚI

sjutLa sfârşitul lunii iunie a fost depusă o plângere penală împotriva personalului de la Spitalul Judeţean Timişoara. O timişoreancă denunţă faptul că tatăl ei a murit în urma infecţiei cu bacteria Clostridium Difficile, pe care ar fi luat-o din spital.

Pentru că nu este singurul eveniment de acest gen petrecut în spitalele timişorene, o tânără a demarat o acţiune de protest, care va avea loc miercuri, 10 iulie, de la ora 10.00, în faţa Spitalului Judeţean Timişoara.

„Aşa ceva nu se mai poate! Spitalul este un focar de infecţie unde mor oamenii, iar medicii se uită cu nepăsare la toate acestea! Haideţi să arătăm, în linişte, că ne pasă, că ne afectează şi pe noi! Aduceţi o lumânare în faţa Spitalului Judeţean Timişoara la data de 10.07.2013, la ora 10.00! Să aprindem o lumânare în memoria celor ce au decedat din cauza infecţiilor intraspitaliceşti şi a nepăsării multora! Haideţi să încercăm să fim oameni, fără scandal! O lumânare, un semn că ne pasa”, scrie tânăra pe o reţea de socializare.

Până în prezent, în jur de 20 de persoane şi-au anunţat intenţia de a participa la protest. Pentru că manifestaţia nu are aprobare, participanţilor li se cere să păstreze liniştea, să nu afişeze pancarte şi să nu tulbure liniştea publică.

Conform Lianei Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, în cadrul spitalului se desfăşoară o anchetă cu privire la infecţia cu Clostridium Difficile, pentru a se stabili dacă s-au respectat normele impuse de Direcţia de Sănătate Publică şi dacă s-a aplicat medicaţia adecvată.

Cât despre protestul anunţat, Liana Dacilescu a afirmat că spitalul nu a fost informat cu privire la această acţiune şi nu se pot face comentarii pe baza unui anunţ publicat prin asemenea mijloace.  

Comentarii

comentarii