Acasă Actualitate Protest în Piața Victoriei din Timișoara! Modificările Codului Penal îi scot pe...

Protest în Piața Victoriei din Timișoara! Modificările Codului Penal îi scot pe bănățeni, în stradă!

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 16.00, la avea loc un amplu protest în Piața Victoriei din Timișoara, intitulat Bode și imperiul rus închisoare ne-au adus!

Protestatarii susțin că propunerile legislative de modificare a Codului Penal, pe care le-a inițiat ministrul de interne Lucian Bode, continuă seria de decizii politice care au ca scop îngrădirea drepturilor cetățenești și protejarea găștii de “siloviki” autohtoni în față posibilelor acuzații ale justiției.
Din nefericire, actuală guvernare a restaurat drepturile foștilor activiști comuniști și a moștenitorilor lor, a securiștilor, mulți dintre ei suspecți de diverse crime împotriva democrației, constituind o adevărată clasa socială privilegiată. Pensiile sociale, pensionarile la vârste absurde, salariile publice uriașe, sinecurile acordate, onorurile academice nemeritate și alte astfel de avantaje ilegitime au generat adevărate rupturi în societatea românească împărțind populația în oameni obișnuiți și privilegiați cărora li se permite totul.
Obsesia lor a rămas aceea de-a se proteja judiciar, controlând Justiția. Ministrul Bode împreună cu celelalte personaje din junta militară care conduce România au doar un singur scop: menținerea puterii și îmbogățirea nejustificată.
Au călcat totul în picioare: mândria națională în față umilinței nejustificate a unor țări prezumtiv prietene, interesele naționale ale României în raport cu partenerii tradiționali, rolul pe care România ar putea să-l aibă în contextul deținerii de către țară noastră a unor cantități apreciabile de hidrocarburi. Au trădat țară și au jefuit-o, făcând abstracție de orice reguli și conduite democratice. În acest context, va chemăm să ieșim în stradă, această fiind ultima opțiune pe care ne-au lăsat-o – se arată în motivația protestatarilor bănățeni.

 

Comentarii

comentarii