Acasă Actualitate PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a binecuvântat la Bobotează apele Dunării în primul...

PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a binecuvântat la Bobotează apele Dunării în primul oraș din România prin care trece fluviul

662
DISTRIBUIȚI

Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, a binecuvântat la Praznicul Bobotezei apele Dunării în primul oraș prin care acest fluviu trece în țara noastră. Luni, 6 ianuarie, Părintele Episcop a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Moldova Nouă.

De dimineață a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, apoi a sfințit Agheasma Mare în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși.

Orașul Moldova Nouă este un vechi centru minier ce s-a dezvoltat mai ales începând cu anul 1963 când a început construirea cartierului de blocuri numit „Orașul Nou”. De curând aici a fost finalizată și târnosită Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Fiind și primul oraș din țara noastră prin care trece fluviul Dunărea este o frumoasă tradiție de a merge în procesiune de la biserica din cartierul nou, pe faleza Dunării, după slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

Anul acesta după rugăciunea de la sfânta biserică  Părintele Episcop Lucian a mers alături de preoți și credincioși la malul Dunării și a binecuvântat apele acestui fluviu.

„Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși și mai ales ne-am bucurat că am mers împreună și am sfințit apele Fluviului Dunărea, care intră în țara noastră la Baziaș, nu departe de Moldova Nouă. Mântuitorul Iisus Hristos s-a pogorât în repejunile Iordanului pentru a noastră mântuire și se cuvine ca noi să ne curățim de tot păcatul și de toată fărădelegea, să ne înnoim duhovnicește începând o nouă viață în Hristos și pentru Hristos. El s-a smerit pentru a noastră mântuire și se cuvine să ne smerim și noi, să ne curățim de toată întinăciunea în fiecare zi și să ne pocăim cu adevărat respectând cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul «Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor»”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Comentarii

comentarii