Acasă Politica PSD Timiş şi-a stabilit noua conducere, într-o şedinţă cu Sorin Grindeanu invitat...

PSD Timiş şi-a stabilit noua conducere, într-o şedinţă cu Sorin Grindeanu invitat apolitic

1675
DISTRIBUIȚI

Liderii PSD Timiş s-au văzut la sediul partidului, chiar la a doua zi de Crăciun. Demisia lui Călin Dobra a schimbat total situaţia filialei, au fost numiţi noi şefi, iar discuţiile s-au petrecut avându-l pe fostul lider al social-democraţilor locali şi fost prim ministru din partea PSD, Sorin Grindeanu. În acest moment şef al ANCOM, Grindeanu nu face parte dintr-un partid, dar se ştie că este implicat în viaţa politică, chiar dacă nu oficial. El a fost la discuţii, în calitate de invitat, a spus noul preşedinte al PSD Timiş, Alfred Simonis, o situaţie care ar fi trebuit să aibă loc cu mult timp în urmă şi nu acum, a mai subliniat acesta.

Revenind la politică, Simonis a anunţat că Eugen Dogariu a preluat funcţia pe care el a deţinut-o înainte de a deveni „plin”, cea de preşedinte executiv, în timp ce Sebastian Răducanu va fi secretar general al filialei Timiş. De asemenea, s-a decis ca dacă Grindeanu decide să revină în partid, social-democraţii din judeţ să-l susţină pentru orice funcţie va candida.

„La şedinţă am avut un invitat special, el a participat la discuţii la doi ani și jumătate de când a plecat din partid, deşi nu-şi dorise acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat la ședința comitetului executiv, poate mai târziu decât ar fi trebuit. Am ținut ca el să fie prezent la această ședință şi a participat cu plăcere. Ne-a spus câteva cuvinte, ne-a vorbit emoționat și, astăzi, în cadrul comitetului executiv al PSD Timiș s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie, el va avea întreaga susținere a PSD Timiș”, a declarat Alfred Simonis.

El a mai sublinat că Dobra rămâne candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Timiş.

Separat, nu alături de foştii săi colegi de partid, Sorin Grindeanu a declarat că organizaţia pe care a condus-o ani buni este un acu personalitate, cu oameni tineri, dar de calitate.

„Aici sunt oameni tineri, dar totodată cu experiență, care sunt convins că vor readuce personalitatea în PSD Timiș. Această organizație, indiferent de perioadă, a avut personalitate și a știut să spună da și mai ales a știut să spună nu, atunci când a fost cazul”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a evitat să comenteze asupra deciziei lui Călin Dobra de a plecat de pe funcţia de preşedinte al PSD, susţinând că, sigur, acesta şi-a făcut o autoevaluare când a hotărât să plece.

„Despre Călin Dobra, atât timp cât și-a dat demisia, chiar nu vreau să comentez. Practic, cred că și-a făcut singur o autoevaluare din perspectiva funcției de președinte al PSD Timiș, așa că eu nu am ce să comentez nimic”, a spus Grindeanu.

O eventuală candidatură la o funcţie în PSD nu e la fel de importantă, spune fostul premier, cât e „refacerea” partidului şi reconectarea acestuia la electorat.

„Le-am spus colegilor mei că acest congres (n.r al PSDdin luna februarie nu trebuie să fie despre cine, ci despre ce vrea să facă PSD-ul în continuare. Dacă tot ce se va transmite la acest congres va fi candidează x contra y, echipa lui z contra celuilalt, s-ar putea să se scape ceea ce ar trebui să fie important. Ce va face PSD ca să se reconecteze la electorat. Forța PSD-ului, din experiența mea, a stat tot timpul în membrii simpli de partid. De acolo a venit și partidul trebuie să redevină ceea ce a fost. Acea structură extrem de bine legată de membri simpli. Acesta este un sfat”, a mai subliniat Grindeanu.

Comentarii

comentarii