Acasă Economic “Reinventarea construcţiilor in România”

“Reinventarea construcţiilor in România”

DISTRIBUIȚI

Cum pot arhitecţii români să devină cunoscuţi în întreaga lume

Conferinţa "Reinventarea construcţiilor in România”, ce va avea loc în data de 7 septembrie 2010, la Hotelul Boavista din Timişoara, lansează oficial competiţia Holcim Awards for Sustainable Construction (Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile), care a ajuns la a treia ediţie. La concurs se pot înscrie arhitecţi, constructori, ingineri, designeri, planificatori urbani şi alţi specialişti, premiile fiind în valoare totală de 2 milioane de dolari. În contextul în care la nivel mondial tendinţa în construcţii este de diminuare a consumului energetic, utilizare eficientă a resurselor, progres social continuu, creştere economică constantă şi reducerea sărăciei, promovarea proiectelor durabile a devenit una dintre principalele ţinte pentru specialiştii din construcţii, iar Holcim doreşte să vină în întâmpinarea celor care se dedică acestei cauze. Iniţiativele de proiecte durabile sunt încă la început pe piaţa românească, însă potenţialul de creştere este foarte ridicat având în vedere nevoia de soluţii tehnologice care asigură ulterior costuri mai reduse de operare a clădirilor, un confort sporit utilizatorilor şi, mai ales, o prezenţă cu impact redus asupra mediului înconjurător. Odată cu participarea la Holcim Awards, specialiştii români din construcţii, arhitectură, proiectare, peisagistică, inginerie civilă şi mecanică pot beneficia de expunere internaţională, câştiguri financiare substanţiale, cooperare cu cei mai renumiţi arhitecţi din lume, dar şi de posibilitatea de a-şi face cunoscute lucrările. Proiectele câştigătoare vor fi promovate în media de specialitate, vor intra în atenţia specialiştilor şi vor beneficia de prezentări în publicaţii dedicate Holcim Awards din toată lumea. Autorii au şansa de a fi invitaţi şi de a participa la numeroase forumuri de specialitate, de a întâlni oficiali ai celor mai cunoscute universităţi din domeniu – Institutul Federal Elveţian de Tehnologie (Zurich, Elveţia), Institutul de Tehnologie din Massachusetts (SUA), Universitatea Tongji (Shanghai, China), Şcoala Superioară de Arhitectură (Casablanca, Maroc) şi Universitatea Iberoamericana (Mexico, Mexic). Proiectele premiate de Holcim la ultima ediţie, care a avut loc în perioada 2007-2009, s-au transformat din idei pe planşetă în investiţii de zeci de milioane de euro. Un exemplu este adăpostul alpin autonom Monte Rosa din Elveţia, care a fost finalizat anul trecut, în urma unei investiţii de 4,2 milioane de euro. Evenimentul “Reinventarea construcţiilor în România” va fi susţinut de Bogdan Drăgănescu, Ambasadorul Holcim Awards, Directorul General al Smart & Pepper Consulting, membru fondator al Romanian Green Building Council (RoGBC), unul dintre principalii susţinători ai construcţiilor durabile de pe piaţa locală şi de Andreea Nicolae, Coordonator Proiect Holcim Awards, Manager Comunicare Holcim România.
Înscrierea proiectelor în concursul Holcim Awards se face prin intermediul website-ului oficial, www.holcimawards.org, locul unde sunt disponibile informaţii suplimentare despre competiţie, criterii de jurizare, proiecte anterioare, dar şi, în egală măsură, informaţii utile cu privire la domeniul construcţiilor durabile şi al tendinţelor în arhitectură şi în domenii conexe.
Fundaţia Holcim promovează soluţii sustenabile pentru problemele tehnologice, de mediu, socio-economice şi culturale ce afectează clădirile şi construcţiile la nivel regional, naţional şi global. Activităţile Fundaţiei includ competiţia de proiecte şi viziuni de construcţii durabile Holcim Awards, care se desfăşoară pe parcursul a 3 ani şi oferă premii de 2 milioane de dolari în cadrul fiecărei ediţii. Fundaţia Holcim este susţinută de Holcim Ltd. Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (piatră, nisip şi pietriş), precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul este prezent în peste 70 de ţări, pe toate continentele, şi are aproximativ 80.000 de angajaţi. Holcim (România) S.A. deţine în prezent 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 20 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate şi un terminal de ciment în București. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.200 angajaţi.

Comentarii

comentarii