Acasă Actualitate Război între două blocuri din Timișoara din cauza unei rampe clandestine de...

Război între două blocuri din Timișoara din cauza unei rampe clandestine de deșeuri voluminoase

640
DISTRIBUIȚI

Cetățenii de pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 16 din Timișoara sunt revoltați de faptul că vecinii de bloc au format o rampă clandestină de gunoaie chiar lângă locuințele lor, mai grav e că acestea sunt deșeuri voluminoase.

”Au aruncat o saltea, dar și alte mizerii lângă blocul nostru, în spate, și acest fapt ne deranjează foarte tare. Au aruncat o saltea cei de lângă blocul nostru.

Au venit și polițiștii locali. Noi i-am informat de trei ori, dar tot acolo sunt gunoaiele. Acum a apărut și o ușă și bucăți de pâine uscată. Este o mizerie foarte urâtă și nu sunt containerele noastre, ci ale blocului vecin. Normal este să le ia de la blocul nostru, să și le pună la ei să facă mizerie la ei nu la noi. Nu este murdăria noastră.

Poliția locală să intervină. Dorim să fie ridicate salteaua și celelalte mizerii de acolo. Acum este și o ușă. Mâine poimâine aruncă și alte deșeuri. Fiecare asociație de proprietari să își pună containerele la ea la bloc nu la vecini. Asta dorim”, se arată în plângerea asociației de proprietari de pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 16.

Ce spune Polița Locală Timișoara?

Polițiștii locali susțin că acționează zilnic în teren pentru depistarea celor care nu respect legislația în domeniu pentru a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Poliția Locala Timișoara reamintește faptul că, în ciuda eforturilor de prevenire a abandonului de deșeuri pe domeniul public, încă se aruncă deșeuri la colț de stradă.

Au fost împărțite 20.000 de flyere de informare cu privire la sancțiunile pe care le riscă persoanele care abandonează deșeuri, au fost făcute notificări și înmânate pe cartiere asociațiilor de proprietari și persoanelor fizice.

De asemenea a fost informată populația prin intermediul a zeci de comunicate pe această linie publicate de mass-media,

Trebuie menționat faptul că amenzile maxime sunt aplicate în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor abandonate, precum și de repetabilitatea faptei în unele situații.

Comentarii

comentarii