Acasă Economic RE/MAX va deschide primul birou din Timişoara în acest an

RE/MAX va deschide primul birou din Timişoara în acest an

DISTRIBUIȚI

RE/MAX, lider mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, începe expansiunea pe piaţa din Timişoara şi vizează deschiderea primului birou imobiliar până la finele acestui an. „Încă de la preluarea master-francizei RE/MAX România în 2013, Timişoara s-a aflat pe lista oraşelor în care ne-am dorit să ne extindem cu noi birouri deoarece este una dintre primele trei mari pieţe imobiliare din România şi are un potenţial extraordinar de creştere pentru următoarea perioadă”, a declarat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România. Acesta a subliniat, de asemenea, că piaţa de real-estate din Timişoara este una foarte dinamică, care, pe lângă un număr ridicat de tranzacţii imobiliare, are şi un mix de tranzacţii office, industriale şi de retail foarte echilibrat. „Experienţa biroului din Arad, care are o activitate pozitivă, ne face să credem că extinderea pe piaţa din Timişoara va fi una de succes. Astfel, pentru anul în curs ne-am propus să deschidem un birou în acest oraş, pentru ca în viitor să ajungem la 5 birouri RE/MAX”, a mai spus Răzvan Cuc.

Tot mai multe construcţii noi în Timişoara

Reprezentantul RE/MAX România a afirmat că, în 2014, piaţa din Timişoara a înregistrat o creştere a preţurilor dată de cererea mare pe segmentul rezidenţial, urmând ca în 2015 evoluţia să fie, de asemenea, una pozitivă. „Timişoara are preţuri medii mari, atât la închiriere cât şi la vânzare/cumpărare, raportat la alte oraşe din România. Însă este important că este o zonă unde se construieşte mult, mai ales pe segmentul rezidenţial, şi acest lucru arată că piaţa este în revenire”, a mai spus Răzvan Cuc.

Cu 50% mai puţine agenţii faţă de anii de boom imobiliar

În ceea ce priveşte agenţiile imobiliare de pe piaţa din Timişoara, Răzvan Cuc a afimat că în acest moment Timişoara are un număr semnificativ de birouri, cu toate că perioada de criză a înjumătăţit numărul acestora. Mai mult chiar, în contextul creşterii pieţei, şi numărul agenţiilor imobiliare se va majora. „Este foarte important de subliniat că piaţa din Timişoara prezintă o anumită particularitate faţă de alte pieţe din România. Astfel, dacă în alte oraşe mari agenţii imobiliari comisionează vânzătorii, în Timişoara comisionul este încasat de la cumpărători”, a încheiat reprezentantul RE/MAX România.

Comentarii

comentarii