Acasă Actualitate Regele Mihai I, sărbătorit de peste 1.000 de persoane, la Palatul Elisabeta....

Regele Mihai I, sărbătorit de peste 1.000 de persoane, la Palatul Elisabeta. Klaus Iohannis, la un prânz privat cu Regele

DISTRIBUIȚI

regele mihai palatAproximativ 1.200 de persoane l-au sărbătorit miercuri, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, pe Regele Mihai I, cu ocazia zilei sale de naştere şi a zilei onomastice, participanţii la acest eveniment fiind salutaţi de Familia Regală a României în jurul orei 12.00.
Regele Mihai I i-a invitat pe românii din ţară şi din Republica Moldova care au dorit să îi ureze “La mulţi ani”, cu ocazia zilei de naştere şi a zilei onomastice, miercuri, la evenimentul “Porţi Deschise” de la Palatul Elisabeta.
Astfel, începând cu ora 11.00, sute de persoane s-au îndreptat spre Palatul Elisabeta din Bucureşti, pentru a fi alături de Regele Mihai I, care, pe 25 octombrie, a împlinit 93 de ani. Totodată, pe 8 noiembrie, de Sfinţii Mihail şi Gavril, Regele Mihai I şi-a sărbătorit onomastica. Participanţii la eveniment au fost întâmpinaţi la poarta reşedinţei Familiei Regale de Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” şi de patru călăreţi ai Jandarmeriei Române. Printre personalităţile şi vedetele care au participat la evenimentul de la Palatul Elisabeta s-au numărat actriţa Carmen Tănase, realizatoarea TV Marinela Rotaru şi istoricul Andrei Muraru.
Cu câteva minute înaintea orei 12.00, regele Mihai a ieşit în balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu. Aceştia au salutat mulţimea în ce fanfara “Muzica Reprezentativă a Armatei” a interpretat Imnul Regal. Apariţia regelui Mihai I la balconul Palatului Elisabeta a atras ropote de aplauze din partea mulţimii, care a umplut grădina reşedinţei Familiei Regale. Oamenii au strigat “Regele Mihai”, “Regele şi patria”, “Trăiască Regele” şi “Monarhia salvează România”, fluturând steguleţe tricolore în cinstea Familiei Regale. Regele Mihai, principesa Margareta şi principele Radu au stat la balcon şi în timpul interpretării “Marşului Carol I”, după care membrii Familiei Regale au părăsit balconul, revenind câteva momente mai târziu pentru saluta din nou invitaţii. Fanfara “Muzica reprezentativă a Armatei”, alături de oamenii prezenţi i-au cântat împreună Regelui Mihai “Mulţi ani trăiască!” şi “La Mulţi ani”.
Regele a părăsit balconul, însă a revenit şi pentru a treia oară pentru a saluta mulţimea, gestul său fiind aclamat şi aplaudat de cele aproximativ 1.200 de persoane care s-au adunat până la finalul evenimentului în grădina Palatului Elisabeta din Capitală. Manifestarea a avut şi un moment surpriză, 200 de porumbei fiind eliberaţi de la un alt balcon al Palatului Elisabeta, în timp ce regele Mihai saluta mulţimea.
Evenimentul de la Palatul Elisabeta s-a încheiat în jurul orei 12.20, când mulţimea zâmbitoare şi entuziastă a părăsit grădina reşedinţei din Bucureşti a Familiei Regale.

Klaus Iohannis, la Palatul Elisabeta, pentru un prânz privat cu Regele Mihai

iohannis la palat

Klaus Iohannis a venit, miercuri, la Palatul Elisabeta, unde este invitat la un prânz privat cu Regele Mihai I. Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosire de principesa Margareta, căreia i-a oferit un buchet de flori, precum şi de principele Radu. Iohannis le-a transmis că această invitaţie este o mare plăcere şi onoare. Iohannis a ajuns la Palatul Elisabeta cu puţin timp înainte de ora 13.00. Conform unor reprezentanţi ai Palatului Elisabeta, Regele Mihai I şi Klaus Iohannis vor lua împreună un prânz privat, cu o durată de o oră, la care vor participa şi principesa Margareta şi principele Radu. Invitaţia pentru acest prânz privat a fost adresată de Regele Mihai. Aceasta este prima întâlnire între Regele Mihai şi Klaus Iohannis.
Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcată printr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepţie la Castelul Peleş şi un concert de gală la Ateneul Român. Aceste evenimente s-au desfăşurat în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae, însă în absenţa Regelui Mihai I.

Comentarii

comentarii