Acasă Actualitate Reşiţa Sud şi alte 15 gări vor fi modernizate

Reşiţa Sud şi alte 15 gări vor fi modernizate

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a decis, în şedinţa de miercuri, 11 mai 2011, să aloce suma de 174,48 de milioane de euro pentru modernizarea a 16 gări. Lucrările vor fi finanţate din bani proveniţi de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi din bugetul statului, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Proiectul aprobat de guvern vizează modernizarea gărilor Alexandria, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Giurgiu, Piatra-Neamţ, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa Sud, Sfântu Gheorghe, Slatina, Slobozia, Târgu Mureş, Vaslui şi Zalău.

De asemenea, alte patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi au ca obiectiv modernizarea instalaţiilor şi dotărilor unor staţii şi circuite de cale ferată. Printre acestea se numără şi Proiectul “Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Ilia – Lugoj”. Prin acest proiect se va moderniza sistemul de semnalări de la 7 staţii de cale ferată de pe linia Ilia – Lugoj. Valoarea totală a obiectivului de investiţie este 81,755 milioane de lei (inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 24 luni.

Comentarii

comentarii