Acasă Actualitate Restaurantul Aeroportului din Timișoara, în viziunea studenților de la Arhitectură

Restaurantul Aeroportului din Timișoara, în viziunea studenților de la Arhitectură

DISTRIBUIȚI

Holul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 2 iunie 2022, vernisajul unei expoziții devenite deja tradiționale, ce reunește proiectele de final de an ale studenților din anul I de la masterul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior” din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare.

Dacă în anii trecuți, studenții erau provocați să realizeze proiecte de amenajare a unor localuri sau restaurante de lux din stațiuni celebre din lume, având la dispoziție un buget de un million de euro, de această dată studenții, îndrumați cadrele didactice ș.l.dr.arh. Cristina-Maria Povian și arh.dr.ing Mihai Muțiu, au propus posibile variante ale unui restaurant situat ipotetic în cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. La baza soluțiilor de proiectare propuse a stat promovarea specificului românesc, lucrările fiind realizate de masteranzi în detaliu, incluzând restaurantul, barul, zona de lounge, hol-acces, recepție, garderobe.

Studenții masteranzi au avut ocazia astfel de a se confrunta cu o situație identică cu cele reale, de la gestionarea bugetului (maxim un milion de euro) și alegerea materialelor, până la stabilirea corpurilor de iluminat, a cromaticii și chiar a denumirii restaurantului, bineînțeles cu încadrarea în tematica cerută.

Au rezultat astfel propuneri deosebit de originale, evocând ideea de călătorie, de zbor și mergând de la influența naturii și până la tradiții românești inspirate de culori (albastru de Voroneț) sau forme (Pasărea măiastră a lui Brâncuși).

Expoziția poate fi vizitată, la Biblioteca UPT, pe toată perioada lunii iunie, în cadrul programului de lucru (de luni până joi între orele 9:00 – 20:00, vinerea între 9:00 – 18:00.

Comentarii

comentarii