Acasă Actualitate Restructurarea STPT a început cu majorarea salariilor și îndemnizațiilor directorilor și administratorilor

Restructurarea STPT a început cu majorarea salariilor și îndemnizațiilor directorilor și administratorilor

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii martie, Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a depus la ANAF un plan de restructurare pe baza OUG 6/2019.  De la începutul acestui an, STPT a reuşit, cu ajutorul Primăriei Timișoara, să achite 46 milioane de lei din datorii restante, iar acum așteaptă ca ANAF să şteargă peste 40 milioane lei din datorii istorice, iar o suma de 41 milioane lei să fie reeşalonată timp de 7 ani.  Practic, primarul Dominic Fritz folosește aceeaşi metodă ca predecesorul său Nicolae Robu, care a apelat la Ordonanţa Guvernului din 2019, pentru ştergerea de datorii, cu condiţia plăţii unei rate lunare pe un anumit termen. STPT însă, în 2020, s-a aflat în imposibilitatea continuării plăţii ratelor lunare de 1,2 milioane lei. Procedura la care se apelează acum va necesita plata imediată a 15% din datoriile anterioare anului 2022, precum şi plata datoriilor curente pentru 2022 până la începerea procedurii. La sfârșitul anului trecut, datoriile istorice ale STPT erau de 114 milioane de lei.

STPT a înştiinţat Primăria Timişoara că nu dispune în acest moment de cash-flow-ul necesar pentru a face plăţile de care depinde ştergerea datoriilor. Astfel, Primăria Timișoara a prevăzut în bugetul acestui an suma record de 115 milioane de lei pentru a subvenţiona serviciile de transport public, dar şi pentru a acoperi creşterile pentru consumul de curent şi de carburanţi.

După toate aceste anunțuri pozitive, și după ce s-au văzut cu banii în drum spre conturi, membri Consiliului de Administrație a STPT s-au pus deja pe cheltuieli. Și, pentru că cele mai importante lucruri sunt propriile buzunare, printre primele decizii luate a fost majorarea salariilor managerilor și a îndemnizațiilor administratorilor.

Conform deciziei 32 din 27.03.2923 a Consiliului de Administrație, Constantin Cocheci, noul director general al societății, va avea o îndemnizație fixă lunară brută în cuantum de 34.188 lei (net 20.000 de lei) și o componentă variabilă constând în trei îndemnizații fixe lunare, pentru îndeplinirea unui grad global de realizare de 100% a indicatorilor cheie de performanță.

Patriciu Mălin Rușeț, noul director general adjunct, va avea o îndemnizație fixă lunară brută în cuantum de  21.368 lei (net 12.500 de lei) și o componentă variabilă constând în trei îndemnizații fixe lunare, pentru îndeplinirea unui grad global de realizare de 100% a indicatorilor cheie de performanță.

Cei 8 membri ai Consiliului de Administrație și-au majorat îndemnizația lunară fixă  la 4.500 lei net (7.692 lei brut). Președintele Consiliului de Administrație, Sorin Ungurușan, va primi 5.000 de lei net (8.547 lei net). În mod normal, Consiliul de Administrație se reunește o dată pe lună.

Printre cei 8 membri ai CA STPT se numără și avocatul Paul Finta. Acesta și-a arătat ”utilitatea” în fața primarului Dominic Fritz prin contractul avocațial cu Sindicatul Angajaților din Unitatea Administrativă Teritorială Timișoara, sindicat ce luptă în instanțe cu  Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara.

 

Comentarii

comentarii