Acasă Eveniment Revoluționarii reșițeni, primii membri ai Consiliului FSN, au primit diplome de excelenţă...

Revoluționarii reșițeni, primii membri ai Consiliului FSN, au primit diplome de excelenţă , din partea consiliului județean

DISTRIBUIȚI

DSC 0433Primii luptători în Revoluția de la 1989, membri ai Consiliului Frontului Salvarii Naţionale, constituit la Reşiţa, au primit, duminică, din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, diplome de excelenţă, în cadrul unei ceremonii la care au participat toate asociaţiile de revoluţionari din judeţ.
„Consiliul Frontului Salvării Naţionale a apărut datorită vidului de putere de după Revoluţia din Decembrie 1989, când a dispărut Comitetul judeţean de partid şi partea administrativă din acesta. Cineva trebuia să repună în normalitate viaţa oraşului. Era nevoie de administraţie, de contabilitate, era nevoie de pâine, era nevoie ca fabricile să funcţioneze. Iar aceste lucruri nu erau posibile, dacă nu ne-am fi mobilizat, raţional, şi dacă nu am fi făcut apel la bunul simţ ce sălăşluia în noi, noi toţi fiind oameni săraci. Niciunul dintre noi nu a venit cu intenţia de a ocupa funcţii în această clădire. S-au preluat din mers responsabilităţi şi aşa am reuşit să ducem judeţul până la primele alegeri”, a afirmat preşedintele de la acea vreme a Consiliului Frontului Salvării Naţionale, Nicolae Dumitru Vlădulescu.    
Au primit diplome de excelenţă 36 de persoane care, în Decembrie 1989, şi-au asumat responsabilitatea constituirii acestui organism.  
„Am început această întâlnire, din 21 decembrie, dată la care Revoluţia a început la Reşiţa, nu întâmplător, cu faptul că eu şi colegii mei suntem în această clădire datorită oamenilor care au avut curajul să se ridice împotriva regimului trecut. Consiliul Judeţean îşi face, practic, datoria, iar pentru mine este o bucurie că reprezentanţii tuturor asociaţiilor de revoluţionari au fost acum prezenţi în Aula Magna a Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Revoluţia din Decembrie 1989 este evenimentul excepţional de pe timpul vieţii generaţiilor noastre, este una din orele astrale ale poporului român, ale naţiei române”, a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.  
Tot cu acest prilej, văduvele eroilor din Decembrie 1989 i-au solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin să facă toate demersurile necesare, astfel încât, măcar după trecerea unui sfert de secol de la moartea eroilor Reşiţei, să fie găsiţi vinovaţii, cei care i-au împuşcaţi pe cei dragi lor.
Aceste momente au fost urmate de depuneri de coroane la troiţa din centrul civic al Reşiţei, iar după-amiază, de la ora 17 a avut loc un dineu în cinstea luptătorilor, răniţilor şi a urmaşilor eroilor martiri, cu participarea oficialităţilor din judeţul Caraş-Severin, decernarea de Diplome şi Medalii, precum şi o proiecţie a unui film documentar despre Revoluţia Română din Decembrie 1989.
Luni, tot în centrul municipiului, va fi oficiată slujba de pomenire a eroilor martiri ai Revoluţiei Române din Decembrie 1989, de la Reşiţa, iar în incinta fostului Regiment de Rachete ”Semenic”, acolo unde au căzut militari în 1989, Unităţi va avea loc un ceremonial cu depuneri de coaroane, destinat lor.

Comentarii

comentarii