Acas─â Actualitate Rezultatele Loteriei Vizelor pentru 2012 vor fi anulate, din cauza unei erori...

Rezultatele Loteriei Vizelor pentru 2012 vor fi anulate, din cauza unei erori informatice

396
DISTRIBUIȚI

Departamentul de Stat american a anun┼úat vineri c─â rezultatele Loteriei Vizelor vor fi anulate, din cauza unei erori informatice care a viciat extragerea computerizat─â, relateaz─â Washington Post ├«n edi┼úia online, preciz├ónd c─â o nou─â extragere va avea loc ├«n luna iulie. Conform BBC Online, mai mult de 22.000 de persoane au fost deja anun┼úate, ├«n mod eronat, c─â au fost desemnate c├ó┼čtig─âtoare ├«n urma extragerii de la 1 mai.

 Departamentul de Stat a prezentat scuze pentru aceast─â eroare, preciz├ónd c─â noile rezultate vor fi anun┼úate la jum─âtatea lunii iulie. "Regret─âm sincer orice nepl─âcere sau dezam─âgire cauzat─â de aceast─â problem─â", se arat─â ├«ntr-un comunicat al Departamentului de Stat.
 Eroarea informatic─â a determinat sistemele informatice s─â aleag─â 90 la sut─â dintre c├ó┼čtig─âtori dintre persoanele care au depus cererile ├«n primele dou─â zile ale perioadei de ├«nscriere, care dureaz─â 30 de zile.
 Loteria Vizelor a fost ├«nfiin┼úat─â ├«n 1994, pentru a acorda o ┼čans─â de imigrare legal─â cet─â┼úenilor din ┼ú─ârile ├«n curs de dezvoltare sau ┼ú─ârile care au rate mici de imigrare ├«n SUA. Departamentul de Stat selecteaz─â anual circa 90.000 de solicitan┼úi, num─ârul fiind ulterior redus la 50.000 ├«n urma unor interviuri, verific─âri ┼či examin─âri medicale.
 Pentru extragerea din 2011, au fost depuse mai mult de 14 milioane de cereri pentru cele 50.000 de vize alocate de Statele Unite.
 David Donahue, adjunct al asistentului Secretarului de Stat pentru servicii consulare, a afirmat c─â eroarea a fost depistat─â la ├«nceputul acestei luni. "Rezultatele nu sunt valide, deoarece nu reprezint─â o selec┼úie corect─â ┼či aleatorie a solicitan┼úilor, a┼ča cum cere legea american─â", a afirmat Donahue, citat de Washington Post.
 Surse din cadrul Departamentului de Stat au afirmat c─â eroarea de programare a fost corectat─â, iar solicitan┼úii de vize nu trebuie s─â completeze noi formulare pentru noua extragere.
Sursa: Mediafax
 

Comentarii

comentarii