Acasă Editorial Rămânem împreună

Rămânem împreună

1378
DISTRIBUIȚI

Panica denumită de unii colegi a fi „apocalipsa presei” este generată de schimbările destul de abrupte din realitatea mass-media. Premoniţiile multor analişti media, mai ales din spaţiul Europei Occidentale, se adeveresc, într-un fel. Este vorba despre deplasarea informaţiilor şi a analizelor mediatice, din lumea presei scrise către cea electronică. Numai că şi aici este nevoie de o analiză, care poate fi simpatică sau plicticoasă, raportată la calitatea şi interesul cititorului. Dacă unii analişti vedeau această mutare ca pe un pas modern, necesar, indubitabil croit din schimbarea lumii, din felul în care interesele  noastre se adaptează mileniului trei, adică tot mai mulţi oameni devin dependenţi de computer, el reuşind să schimbe chiar şi imaginaţia omului, la noi, în Europa de  Est, în România, cauzele acestor „apocalipse” se mixează şi cu alte situaţii.

Este vorba despre  afectarea profundă şi gravă a presei din cauze economice,   din cauza crizei mondiale, dar şi a celei naţionale. Poate că, la un moment dat, numărul total al publicaţiilor depăşea „cota” de ziare raportată la numărul cetăţenilor, dar acum lucrurile se petrec de-a dreptul trist: dispar ziare serioase, cu prestigiu, ziare care au avut mereu ceva de spus şi, mai ales, care au fost incomode puterilor vremii. Dacă, totuşi, cotidianul ZIUA, marcă de valoare în lumea presei naţionale, apare numai on-line nu înseamnă că a şi dispărut ca voce! ZIUA de VEST (adică, noi) s-a impus ca şi cotidian  regional, având (aşa cum fiecare ziar are) particularităţile sale, o politică editorială constantă, încercând să sublinieze prin materialele de presă acele elemente care să fie în interesul cetăţeanului. Relaţia în franciză pe care o avem cu ZIUA nu ne afectează apariţia pe hârtie, decizia noastră fiind aceea de a rămâne pe piaţă, cu un număr mai mare de pagini, cu acelaşi  nume, dar într-un format mai practic şi mai accesibil. Ne dorim ca cititorii noştri să ştie aceste detalii despre noi, să ne caute şi să ne… găsească!
ZIUA de VEST are, în  această  conformaţie, în acest peisaj, cititori ei, persoane fidele şi interesate de produsul nostru. Nouă, ca jurnalişti,  nu ne face nicio bucurie dispariţia altor publicaţii. Pentru noi, criza este o provocare. Una deloc uşoară, dar facem  strădanii pentru a rămâne în limitele normalităţii  sugerate de… mileniul trei.
Rămânem împreună!

 

Comentarii

comentarii