Acasă Actualitate ”Roata-linghispir” revine în centrul Timișoarei

”Roata-linghispir” revine în centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Nici nu au dărâmat bine schela cu buruieni din Piața Victoriei că administrația Fritz a adus alt kitsch în centrul Timișoarei. ”Roata-linghispir” revine în centrul Timișoarei, și aduce, din nou, atmosfera de bâlci în fața Catedralei Mitropolitane.

Anul trecut, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, critica dur decizia administrației Dominic Fritz de a amplasa o roată panoramică în piața centrală a orașului, în cadrul pregătirilor pentru Târgul de Crăciun.

Într-o postare pe Facebook, sub titlul „Spațiul dintre Operă și Catedrală – rupt de o roată-linghispir”, Nicolae Robu se arata extrem de deranjat de prezența instalației în Piața Victoriei, comparându-i pe actualii edili ai orașului cu activiștii de partid din vremea comunismului, iar pe Fritz cu Ceaușescu.

„În timpul comunismului, se vorbea că Ceaușescu avea repulsie să țină cuvântări de la balconul Operei, deranjându-l cumplit vederea Catedralei în partea opusă a Pieței Victoriei. Iată, a trebuit să treacă 33 de ani pentru a se ajunge ca alți atei să fie deranjați de imaginea Catedralei, obturând vizibilitatea spre ea!

Cu ce? Cu o roată-linghispir! Păi acesta-i locul pentru așa ceva, oameni buni? Piața Victoriei?! Superbul loc dintre două superbe și pline de simboluri clădiri, Opera și Catedrala?!

Și eu am avut propuneri în acest sens, dar le-am respins fără nici cea mai mică ezitare! Pentru că eu iubesc orașul, îi iubesc valorile, îi iubesc simbolurile!

Un trecător pe-aici, în misiune de căpătuire personală și jocuri pentru grupuri de interese oculte, cum e Fritz se iubește doar pe el!”, spunea Nicolae Robu.

În ciuda valului de critici, Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, a închiriat și anul acesta monstruozitatea. De altfel, roata de Târgului de Crăciun este de fapt roata din Parcul de distracții de la Costinești, prea puțin potrivită pentru a funcționa la temperaturi scăzute.

 

Comentarii

comentarii