Acasă Actualitate România-Norvegia! Lumea mistică a elfilor, a vârcolacilor și a vampirilor, la Timișoara

România-Norvegia! Lumea mistică a elfilor, a vârcolacilor și a vampirilor, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sunteți gata să vă lăsați rătăciți prin lumea mistică a elfilor, a vârcolacilor și a vampirilor? Asociația Tribul Artistic, în parteneriat cu Rotary Club Cetate Timișoara, organizează, în data de 17 noiembrie 2023, de la ora 19:00, o celebrare feerică a muzicii noi și a relațiilor culturale dintre România și Norvegia.

Evenimentul ce marchează încheierea rezidenței artistice de 4 săptămâni în România a compozitorului norvegian Martin Romberg va avea loc la sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Acest proiect face parte din inițiativele bilaterale dintre România și Norvegia și este derulat sub egida programului RO-CULTURA, finanțat din Granturile SEE 2014-2021.

 

Program

 

Cântecele Vârcolacilor – Un ciclu de 7 cântece, scrise în germană de poetul norvegian Cornelius Jakhelln, ce reprezintă o explorare a lumii vârcolacilor și a poveștilor cu zâne.

Cântecele Elfilor – Un ciclu de 6 cântece care se bazează pe poeme în limba elfilor, Quenya, a lui J.R.R. Tolkien, realizate de Louisa May Alcott, Jane Taylor, Martin Romberg și Tolkien.

Cântecele Vampirilor – Un ciclu de 4 cântece scrise în franceză veche de poetul norvegian Cornelius Jakhelln, ce se bazează pe impresiile poetului dintr-o călătorie misterioasă prin munții Transilvaniei în anul 2020.

 

 

Comentarii

comentarii