Acasă Actualitate Rotary Club Timișoara – o parte a Timișoarei

Rotary Club Timișoara – o parte a Timișoarei

3264
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Timișoara este primul club de profil din zona de vest a țării, înființat, oficial, în 1994, după o activitate de doi ani, înaintea chartării. Între timp, mișcarea rotariană din Timișoara a generat cinci cluburi, altele în Timiș, oamenii din această mișcare fiind stimulați de dorința de dăruire: energie, timp, afecțiune, resurse materiale, acțiune, în general.

Nu istoria Clubului Rotary Timișoara este subiectul, acum, ci ultimul eveniment important al clubului, mai exact, Gala Rotary 2017, ce a avut loc în 11 noiembrie, și care, pentru prima oară, a reușit să facă un venit de peste 120 000 euro, profitul fiind, la final calculelor, cam jumătate din această sumă.

Proiectele ce vor fi finanțate din aceste resurse fac parte din viața Timișoarei. Fundația ”Pentru Voi”, coordonată de Laila Onu, dedicată persoanelor cu dizabilități intelectuale, organizează, anual, o tabără pentru beneficiari, la care participă zeci de persoane, într-o zonă montană din Banat. Fundația ”Timișoara 89”, condusă de scriitorul Puiu Ilieșu, adăpostește peste 50 de persoane fără adăpost, pentru care a construi și va mai construi, locuințe dedicate (Arhipelag).

Rotary susține și performanța, de aceea, a vorbi despre copii merituoși înseamnă a vorbi despre șansă. Rotary oferă o șansă copiilor din Timișoara și Timiș prin două proiecte: ”Olimp” (în cadrul Centrului pentru Excelență) și ”Performanța în satul bănățean”, proiecte marca ”Rotary Club Timișoara” în viitorul copiilor. Proiectele sunt susținute de Oltea Copaci, Delia Golcea și Daniel Marcu.

Vrem aer curat! Este strigătul unui proiect privind împădurirea unei zone, ”Timișoara, green city”, prin Rotary, coordonat de Ovidiu Ambruș și Marius Bârlan.

Vrem și zâmbete ”vindecate”, prin proiectul ”Oamenii care vindecă zâmbete”, sub ”bagheta magică” a prof. univ. dr. Eugen Boia și a prof. univ. dr. Dan Gaiță. Colegii noștri s-au dedicat intervențiilor reparatorii ale unor defecte congenitale faciale, la copii.

Nu o să fac lunga listă a persoanelor și personalităților care au susținut Gala din 11. 11. 2017, dar întâmplarea face să fiu în acest club dinamic, viu și mereu proaspăt, ca o cascadă de bunătate și lumină și, se știe, mereu, un grup antrenează alt grup, de aceea, prezența IPSS Ioan al Banatului a făcut ca lumina să fie mai blândă, mai caldă…Totuși, din lista o să subliniez numele a doi colegi, dr. Adrian Bădescu, președintele clubului și numele Horea Vișoiu, chiar dacă în acest decor au fost implicate multe alte persoane…

Acest text nu este o ”dare de seamă”, este doar o succesiune de idei, date, aprecieri succinte, despre cum ”roțile” din viața noastră fac să meargă, pe drumul lor, alte roți, alte angrenaje, pentru a ne descoperi, împreună, formule optimiste pentru viață, ajutor, dragoste arătată, iubire, conviețuire. Ce spune Hristos? Să ne iubim ca pe noi înșine! Poate nu reușim mereu, dar ne străduim…

Comentarii

comentarii