Acasă Politica Rusia lanseaza o operatiune speciala anti-UE

Rusia lanseaza o operatiune speciala anti-UE

DISTRIBUIȚI

Sub acest titlu voi publica in cele ce urmeaza un material, dupa parerea mea exploziv, care ar trebui sa atraga atentia Serviciului de Informatii Externe, presedintiei Romaniei, Comisiilor parlamentare de politica extrena, precum si acelor europarlamentari care, mai degraba inconstient decat constient, au facut in mod indirect jocul Moscovei in chestiunea urcaineana. Lovind tocmai in acei politicienni care au depus eforturi consistente pentru ca statul vecin sa devina membru asociat UE. Cum ar fi de pilda europarlamentarul Adrian Severin.

Materialul pe care il postam mai jos a aparut in Ucraina sub egida Global Intelligence Group, o organizatie foarte respectata pentru calitatea si acuratetea analizelor si previziunilor pe care le lanseaza. Titlul original este „Rusia a lansat o operatiune speciala impotriva politicienilor UE”. Se va vedea in mod programatic ca dezinformarea si manipularea impotriva unor oameni politici fac parte din arsenalul utilizat de Kremlin pentru a contracara ofensiva spre est a Uniunii Europene. Intelegem mai clar, din continutul acestei analize, in ce mod sunt decredibilizati si loviti, prin dezinformari si manipulari bine puse la punct, o serie de politicieni europeni. Adrian Severin fiind doar unul dintre exemple. Al patrulea.
Perturbarea semnarii Acordului de Asociere intre Ucraina si Uniunea Europeana a fost considerata de diplomatia rusa drept o victorie importanta in vederea formarii in 2015 a unei noi asociatii interstatale – Uniunea Economica Eurasiatica.
La sfarsitul lunii decembrie 2013, presedintii Rusiei, Belarusului si Kazahstanului s-au intalnit la Moscova pentru a discuta parametrii principali ai acestei asociatii. Este de asteptat ca, in ciuda declaratiilor optimiste ale lui Viktor Ianukovici, Mykola Azarov si Leonid Kozhara privind integrarea europeana şi impactul economic al asocierii cu Uniunea Europeana, locul sau de drept sa fie asigurat in asociatia eurasiatica, cu care Ucraina practic coopereaza mult mai strans.
Analistii de geostrategie ai Global Intelligence Group remarca faptul ca succesul in recuperarea de catre Rusia a fostelor teritorii sovietice pierdute va fi una dintre temele-cheie ale lui Vladimir Putin in campania prezidentiala din 2018. Si acest lucru ar trebui nu numai sa restabileasca oficial echilibrul de forţe in spatiul ex-sovietic, ci, de asemenea, sa constituie in mod corespunzator si reflectarea dorintei de a impune tarilor europene un proiect de integrare alternativa fata de UE .
Insa, pentru ca presedintele rus Vladimir Putin sa fi capabil in 2018 sa isi aroge in seama propriului cabinet politic reinvierea si modernizarea fostei Uniuni Sovietice, diplomatii rusi vor trebui sa depuna eforturi considerabile. Potrivit unui grup de persoane de contact din domeniul geostrategiei, apropiate de reprezentanţa Rusiei la Bruxelles, diplomatia rusa si serviciile speciale au primit obiective operationale care ii privesc pe cei mai activi membri ai Parlamentului European in privinta Ucrainei: sa colecteze fisele personale tematice ale tuturor politicienii europeni care au impins mai activ Ucraina inspre Uniunea Europeana.
Informatiile colectate vor fi folosite pentru a pune in aplicare o operatiune speciala complexa in vederea discreditarii acestor politicieni europeni, in special a membrilor Parlamentului European, care in ultimii ani au lucrat in mod activ pentru a ajuta Ucraina sa semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.
Moscova considera ca este necesara „pedepsirea” celor care se implica activ in tarile din „Parteneriatul Estic” in favoarea Uniunii Europene. Conform planurilor parţii ruse, pedeapsa este de a discredita aceste persoane in mod public. Planul de sponsorizare a unor operatiuni speciale in acest sens vizeaza retrogradarea membrilor corpului legislativ al Uniunii Europene, in urma unor scandaluri care vor reduce sansele acestor persoane dea fi realese in Parlamentul European in 2014 .
Pentru o mai buna informare, alegerile pentru Parlamentul European au loc in statele membre ale Uniunii Europene, intre 22 si 25 mai 2014. Alegeri legislative ale Uniunii Europene au loc de obicei vara, insa alegerile din 2014 au fost devansate in primavara, in scopul de a creşte rata de participare a populaţiei, precum si datorita necesitaţii ca Parlamentul European sa fie ales pana in iulie 2014, pentru ca in aceasta luna trebuie finalizata procedura de alegere a Presedintelui Comisiei Europene si a personalului sau.
In 2014, Parlamentul European işi va alege membrii pentru a opta oara, incepand cu alegerile din 1979, care au fost primele alegeri directe ale legislativului european.
Surse de la Bruxelles ale Global Intelligence Group indica faptul ca lista persoanelor despre care rusii doresc sa colecteze informatii si pe care sa ii discrediteze este formata din urmatorii membri ai Parlamentului European:
1. Lena Kolarska – Bobinski, Polonia, EPP
2. Johannes Cornelis van Baalen, Olanda, grupul politic ALDE
3. Pawel Kowal, Polonia, ECR
4. Adrian Severin, Romania, independent
5. Rebecca Harms, Germania, Greens
6. Elmar Brok, Germania, EPP
7. Werner Schulz, Greens
8. Jacek Saryusz – Wolski, Polonia
9. Marek Siwiec, Polonia
10. CIIR Oviir , Estonia , membru al delegatiei Parlamentului European pentru relatiile cu Ucraina
11. Jacek Protasiewicz , Polonia
12. Charles Tannock , Marea Britanie
13. Christina Oyuland , Estonia
Este de asteptat ca faza activa a operatiunilor speciale sa inceapa in primavara 2014.

 

SURSA: Corectnews.com

Comentarii

comentarii