Acasă Actualitate Războiul din Teatrul Naţional Timişoara a ajuns la cote ridicole

Războiul din Teatrul Naţional Timişoara a ajuns la cote ridicole

451
DISTRIBUIȚI

Ieremia vrea să-i facă un copil Adei Hausvater
Ioan Ieremia a lansat, marţi, 25 mai, noi acuze grave actualei conduceri a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara. Acesta spune că actualul director, Ada Hausvater, îl tratează cu dispreţ şi nu vrea să stea de vorbă cu el. Totuşi Ieremia îi face o propunere şoc, vrea să-i facă un copil Adei.

Ioan Ieremia: "Îi voi face un copil Adei Hausvater"

 În semn de protest, Ioan Ieremia o ameninţă pe directoarea teatrului din Timişoara spunând că îi va face un copil. Asta pentru că este sigur că acesta va ieşi frumos. De fapt, de la ce a pornit scandalul între fostul şi actualul director al Teatrului "Mihai Eminescu" din Timişoara? Ieremia vroia să facă un spectacol de adio, prin care să iasă onorabil de pe scena teatrului timişorean. Tot el spune că Ada Hausvater, actualul director, s-a opus. Ieremia s-a supărat atât de tare încât a intrat în greva foamei şi a protestat prin tot oraşul, timp de aproape două săptămâni.

Ioan Ieremia: "Ada Hausvater mă tratează cu dispreţ"

Ieremia susţine că pe 21 mai a fost în audienţă la Hausvater, dar toată discuţia s-a dovedit a fi praf în ochi. "În biroul directoarei  mă  aşteptau  trei bărbaţi: unul  care a chemat  poliţia, în seara zilei de 27  aprilie, declarând  că vreau să arunc în aer Opera, altul  nu ştiu  în ce calitate şi  actorul Ioan Rizea, directorul  artistic, prezenţă, zic, aproape firească.  I-am comunicat directoarei că  i-am  cerut numai ei audienţă,  dar mi-a  replicat  că nu  mi-o acordă decât  în “ forma” aceasta. Apelul meu  la  o  cutumă  acceptată a  unei audienţe  a fost urmat de un ultimatum, din care am  aflat  că, daca-mi convine  aşa,  bine, daca nu, pot sa plec. Nu aveam de ales şi i-am acceptat  politeţea de conducător al unei instituţii de  cultură  natională… Apoi  m-a întrebat , curioasă, ce doresc, de ce  am cerut audienţă. Uimit de întrebare, i-am  amintit că toată lumea  ştie, inclusiv ea… A urmat  o pauză de reculegere  din minciuna  pe  care o juca  şi mimând  un interes profesional,  mi-a cerut titlul  piesei pe care vreau s-o pun în scenă. I-am  comunicat  titlul  şi mi-a cerut distribuţia. I-am spus că încă n-am facut-o, că de 5 ani n-am mai intrat  în teatru, şi  că vreau să văd  nişte spectacole ca să cunosc  şi actorii nou-veniţi …Brusc a  schimbat macazul şi mi-a spus ca nu poate  să mă  programeze  pentru că îi expiră contractul de management  şi că  nu-şi  permite să  intervină în  producţia  managerului  care va veni”, spune Ioan Ieremia.

Ada Hausvater:  "Ar trebui să îşi întrebe proprii copii ce părere au, înainte de a lansa astfel de propuneri"

Directoarea Teatrului Naţional din Timişoara, Ada Hausvater, spune că aceste afirmaţii sunt calomnioase. "Eu cred că ar trebui să îşi întrebe copiii ce părere au de aceste afirmaţii. Cum îşi poate permite acest om să mă calomnieze public, spunând că vrea să îmi facă un copil? Despre scandalul cu spectacolul pe care acesta vrea să îl pună în scenă vă pot spune că în luna mai avem premiere, la fel şi în iunie şi iulie şi nu există timpul necesar pentru acest lucru. Oricum, acest domn vroia să pună în scenă un spectacol mai vechi, care a mai fost prezentat pe scena teatrului din Timişoara", spune Ada Hausvater.

Comentarii

comentarii