Acasă Eveniment S-au intensificat controalele în zonele aglomerate și mijloacele de transport. Peste 50...

S-au intensificat controalele în zonele aglomerate și mijloacele de transport. Peste 50 de amenzi în ultimul weekend, în Timiș

1536
DISTRIBUIȚI

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au continuat, și în weekendul proaspăt încheiat, să verifice dacă cetățenii și societățile comerciale respectă măsurile de protecție impuse de starea de alertă, cu atât mai mult cu cât se înregistrează o creștere a numărului de cazuri înregistrate.

În Timiș, sub autoritatea Instituției Prefectului, au participat la aceste acțiuni polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului. Au fost verificate piețele, târgurile, terasele și mijloacele de transport în comun.

Astfel, în perioada 2 – 4 octombrie, la nivelul județului Timiș, au fost verificate 372 de societăți comerciale și peste 1.000 de persoane. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare. Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Comentarii

comentarii