Acasă Actualitate Să plantăm, la Timișoara, și în întreaga lume!

Să plantăm, la Timișoara, și în întreaga lume!

DISTRIBUIȚI

Palatul Copiilor din Timișoara, Clubul Lions, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) și mai multe școli din Timișoara, Jimbolia, Iași și București vor avea acțiuni de plantare de pomi în diverse zone din arealul lor sau chiar în curtea școlii, pentru a pune umărul în acest proiect de mediu.

Sub sloganul „Să plantăm în întreaga lume!”, proiectul va avea patru mari etape, dintre care prima va avea loc, în 21 martie.

Participanții vor desfășura diferite activități pe teme ecologice: expoziții cu lucrări de profil, flash mob-uri, conferințe și comunicate de presă.

„Universitatea Internațională de Internship oferă educație de calitate, accesibilă și bazată pe competențe, împreună cu oportunități de stagiu pentru studenții din întreaga lume prin Platforma MOOC, pentru a dezvolta o educație modernă, flexibilă. Credem în puterea mobilizării civice! Credem în puterea exemplului!

Ne bucurăm de diversitatea, impactul și complexitatea inițiativelor pe care le luăm împreună! De aceea nu puteam lipsi nici din acest proiect ecologic, de mobilizare în masă pentru natura noastră și mediul în care trăim.

Așadar, vom planta în curtea școlii, în pădure sau chiar în curtea casei, pentru că fiecare pom contează, iar la finalul proiectului vom face o hartă virtuală pentru a putea vedea ce am reușit să facem împreună, în cele peste 200 de țări participante”, a declarat prof. Ermina Oprican, profesoară la Școala nr. 2 din Timișoara, country director IIU România.

Universitatea Internațională de Internship lansează Proiectul SDG „Să plantăm în întreaga lume”.

International Internship University, prima universitate virtuală din lume, a lansat la începutul lunii martie un proiect care reunește oameni, organizații, instituții și școli din întreaga lume. Prima etapă a proiectului va avea loc în 21 martie, ziua în care participanți din peste 200 de țări vor avea acțiuni de plantare, fiind o singură voce. Școli din mai multe orașe din România, printre care și Timișoara, s-au alăturat acțiunii internaționale de responsabilizare.

„Exploatarea irațională a pădurilor, exploatarea forestieră necontrolată, ilegală, dezvoltarea economică haotică, afectează din ce în ce mai mult suprafața forestieră, ariile protejate, chiar și zonele verzi ale așezărilor umane. Au început să se vadă rezultatele: crește numărul inundațiilor, alunecările de teren, seceta se intensifică, mai ales în anumite zone, aerul orașelor devine mai greu de respirat. Prin extinderea pe suprafețe mari, inclusiv în zonele urbane, plantarea ar putea atenua în mod semnificativ efectele defrișărilor iraționale și ale distrugerii zonelor verzi”, a explicat Peeyush Panndit, Co-Founder IIU.

Potrivit acestuia, obiectivele proiectului sunt: creșterea gradului de conștientizare a rolului major pe care ar trebui să-l joace societatea în protejarea și recrearea mediului AICI, ACUM, AZI, prin plantarea de copaci; promovarea către publicul larg a activităților de voluntariat pentru protecția mediului și implicarea noastră ca oameni responsabili, companii, asociații, instituții ale statului în această mișcare; educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului, prin implicarea sa activă în acest program.

 

Comentarii

comentarii