Acasă Actualitate Sâmbăta morților sau Moșii de toamnă. Ce se dă de pomană

Sâmbăta morților sau Moșii de toamnă. Ce se dă de pomană

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare mare azi pentru toți creștinii ortodocși, de ziua, de Sâmbăta Morților sau Moșii de toamnă. Este momentul în care toți creștinii ortodocși îi pomenesc pe cei dragi care au trecut pe lumea cealaltă.

Sâmbătă, 5 noiembrie, este ziua “Moşilor de toamnă”, în care se face pomenirea celor adormiţi, aşa cum îi numeşte Biserica pe cei trecuţi în nefiinţă.

“Moşii de toamnă” sunt pomeniți în prima sâmbătă din noiembrie în fiecare an. În biserici au loc slujbe şi se împart pachete cu mâncare celor săraci. În plus, se aprind lumânări care semnifică atât lumina credinţei, cât şi a faptelor bune ale celui comemorat.

“Moşii de toamnă” se sărbătoresc în fiecare an în prima sâmbătă din noiembrie. Tradiţia spune că atunci e bine să fim împăcaţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcaţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit.

De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să facem alte munci.

Sambata, 5 noiembrie 2022, Biserica Ortodoxa a randuit sa se faca pomenirea mortilor. Pomenirea din aceasta zi este cunoscuta si sub denumirea de Mosii de toamna. Tinand seama ca nu stim unde se afla cei morti, ne rugam atat pentru cei din iad, cat si pentru cei din Rai.

Comentarii

comentarii