Acasă Actualitate Șase noi paturi ATI și trei noi centre de vaccinare, cu 20...

Șase noi paturi ATI și trei noi centre de vaccinare, cu 20 de fluxuri, la Timișoara

229
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara transmit, joi, 18 martie, că la clinica de dermatologie a Spitalului Municipal, clădirea de pe strada Daliei au fost date spre folosință șase noi paturi ATI, dar și că începând de săptămâna viitoare vor fi deschise și alte 20 de noi fluxuri de vaccinare, în trei centre, toate urmând să folosească exclusiv serul produs de Pfizer-BioNTech.

În privința noilor paturi de ATI, reprezentanții municipalității arată că funcționalizarea acestora vine în contextul în care, de săptămâni bune, în secțiile de Terapie Intensivă din municipiu nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii din Timișoara și Timiș infectați cu COVID-19 și aflați în stare gravă. Paturile au fost instalate deja, tot joi urmând să se finalizeze și pregătirea personalului.

„Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timișoreni să respecte toate regulile de distanțare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situația este foarte serioasă. Cu toții ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni și familie și vom putea face asta numai dacă vom reuși să oprim împreună răspândirea acestei boli”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Înainte de funcționalizarea acestor paturi, în Timișoara existau 35 de locuri ATI pentru cei infectați cu COVID-19. Astfel, numărul acestora ajunge acum la 41. Spitalul Municipal are acum 12 paturi, cele șase funcționale de joi la clinica de dermatologie și alte șase la „Clinicile Noi”.De asemenea, la Spitalul modular de campanie operat de Ministerul Apărării Naționale și aflat pe Stadionul CFR urmează să se deschidă „zilele acestea” o secție ATI cu alte 10 paturi.

Cele trei noi centre de vaccinare, totalizând 20 de fluxuri, vor operaționale de marți, 23 martie, Continental (Calea Buziașului nr. 11), Incuboxx și la Muzeul „Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Toate cele trei centre vor fi dedicate vaccinării cu doze Pfizer. Acestea se vor adăuga celorlalte cinci centre active, care au 28 de fluxuri, deschise la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului și Vox Technology Park.

„Vă reamintim că Primăria Timișoara a pus la dispoziție, din resurse proprii și prin parteneriate, spațiile necesare pentru aceste centre. De asemenea, municipalitatea s-a ocupat de dotarea spațiilor, precum și de recrutarea de personal. Decizia de deschidere a acestor centre este luată de DSP Timiș, în funcție de numărul dozelor de vaccin disponibile”, mai precizează reprezentanții municipalității.

Comentarii

comentarii