Acasă Actualitate Scandal la Dumbrăvița, după ce primăria a închiriat o clădire cu 24.000...

Scandal la Dumbrăvița, după ce primăria a închiriat o clădire cu 24.000 de euro pe lună

DISTRIBUIȚI

O hotărâre luată în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Dumbrăvița a provocat un scandal între consilierii locali PNL și USR.

Reprezentanții PNL se declară ”profund șocați de decizia scandaloasă” a colegilor PSD de a închiria un spațiu care ar urma sa aibă destinația de ”școală”, la un preț ”aberant”.

Consilierii locali de la USR și PRO România (Alina Sperlea) au votat să plătească o chirie lunară de 24.000 euro, totalizând aproximativ 1.2 milioane € pe durata unui contract de 4 ani, pentru un spațiu de doar 1700 mp utili  Costul construirii unei școli noi este estimat la maxim 2 milioane de euro, având în vedere că primăria beneficiază de teren gratuit și de finanțare nerambursabilă pentru această construcție.

Este inacceptabil și revoltător faptul că acești bani sunt plătiți integral din buzunarul contribuabililor din Dumbrăvița. Este evident că decizia luată de către unii membri ai Consiliului Local, sub masca intereselor comunitare, servește de fapt interese personale și de grup”, spun reprezentanții PNL.

Clădirea, situată pe strada Silvana nr. 15, închiriată pe banii locuitorilor din Dumbrăvița stă goala aproape 6 luni. Imobilul este deținut în cotă parte de Drasoral DAS SRL, Muntean RM Imobiliare SRL și DSD Rental Team Invest SRL.

”Consiliul Local Dumbrăvița a comis un act de trădare a încrederii publice, ignorând cu desăvârșire nevoile și interesul cetățenilor și al copiilor din localitate. Este inacceptabil că în spatele unui subiect atât de sensibil precum educația, se ascund manevre politice și interese meschine.

Acest jaf la drumul mare al resurselor comunității, cu o singură ofertă pe masă, nu poate fi trecut cu vederea. Este imperativ ca autoritățile locale să fie supuse unui control riguros și să fie trași la răspundere pentru gestionarea necorespunzătoare a fondurilor publice. Comunitatea Dumbrăviței merită transparență, responsabilitate și respect față de banul public.

Cerem demascarea acestor practici abuzive și implementarea unor soluții autentice și durabile pentru dezvoltarea educației și a comunității locale. Această farsă este un abuz de putere flagrant, o manipulare josnică a sentimentelor, unde emoțiile și nevoile copiilor sunt exploatate fără rușine pentru a camufla o risipă de fonduri publice și înțelegeri politice pe sub masă, în absența unor soluții sustenabile, cum ar fi construcția unei școli”, mai spun consilierii PNL.

Comentarii

comentarii