Acasă Actualitate Scandalizată de declarațiile medicului Cristian Oancea, Maria Grapini îi cere ministrului Tătar...

Scandalizată de declarațiile medicului Cristian Oancea, Maria Grapini îi cere ministrului Tătar să îl demită

3664
DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul PSD Maria Grapini i-a trimis o scrisoare ministrului Sănătății Nelu Tătar în care își exprimă indignarea față de declarațiile managerului Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul Cristian Oancea a criticat zilele trecute mesajele transmise în spațiul public de persoane publice sau de românii care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară, în special purtarea măști. El le-a transmis celor care iau în derâdere aceste măsuri ca, dacă se infectează, să nu mai vină la spital dacă oricum nu cred în virus. “Să se trateze cu terapii alternative, să nu încarce sistemul sanitar”.

Maria Grapini consideră că: ”Acest medic își permite să se adreseze public, într-un mod jignitor, față de cetățeni încălcând, pe lângă deontologia profesională și drepturile constituționale ale pacienților”.

În scrisoarea adresată ministrului Tătaru, Grapini susține că Oancea ”a fost numit în funcție din motive neclare (când fostul manager înregistrase cele mai bune rezultate pe țară în gestionarea crizei COVID-19) și la scurt timp a făcut o declarație uluitoare, precizând că așteaptă pacienții la spital cu lumânări!”.

Mai mult, în 8 octombrie managerul de la ”Victor Babeș” a continuat cu altă declarație scandaloasă în sensul în care scepticii să nu mai vină la spital, dacă se infectează, spunând: “Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”

”Dacă un manager de spital se exprimă public în acest mod, dați-mi voie să am mari rezerve că poate trata și rezolva problemele interne legate de pacienți în mod corect, uman și cu maxim profesionalism.

În situația de criză prin care trece România, consider total neadecvat comportamentul managerului celui mai important spital pentru criza COVID- 19 din Timișoara și vă cer demiterea managerului Dr. Cristian Oancea, plătit din banii contribuabililor.

Dacă dorește să selecteze pacienții după optimism sau scepticism, are libertatea să-și facă propria clinică pe care să o conducă în acest mod lipsit de deontologie.

Aștept răspunsul dumneavoastră cu mare interes”, spune europarlamentarul Maria Grapini, în scrisoarea adresată ministrului Sănătății.

Comentarii

comentarii