Acasă Sănătate Schimb de experiență la Timișoara între cardiologii de la Spitalul Municipal și...

Schimb de experiență la Timișoara între cardiologii de la Spitalul Municipal și de la Spitalul Județean Gyula

2162
DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal Timișoara, manager dr. Olimpia Oprea, împreună cu Spitalul Județean Gyula, implementează un proiect transfrontalier în valoare de 2, 5 milioane de euro, iar în perioada 1 -2 octombrie, la hotelul Boavista din Timișoara, are loc un workshop, la care participă medicii din cele două unități sanitare.

”În cadrul proiectului transfrontalier de prevenție și tratament al bolilor cardiovasculare și diagnosticul precoce, organizăm un schimb de experiență cu medicii de la Spitalul Județean din Gyula, județul Becheș, Ungaria, timp de două zile, 1 și 2 octombrie, la Timișoara.

De asemenea în cadrul proiectului vom achiziționa echipamente performante pentru cele 2 spitale, vor avea loc instruiri comune ale personalului medical dar și acțiuni de screening în regiunea de graniță.

În cele două zile de workshop, vom prezenta noutăți în prevenția și tratamentul bolilor cardiovasculare, care ocupă locul întâi în România în morbiditate și chiar deces”, a explicat dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Comentarii

comentarii