Acasă Editorial Schimbarea la Față, schimbarea macazului lui Paisie!

Schimbarea la Față, schimbarea macazului lui Paisie!

DISTRIBUIȚI

Paisie (Lugojeanul), acest ghinion al Bisericii Bănățene, nu se astâmpără. Scriu azi, din nou, despre el, cu strângere de inimă, este o mare sărbătoare, cea a Schimbării la Față, dar mă întreb cu uimire creștinească: lui nu-i este jenă față de oameni, de Biserică, față de Mitropolitul Ioan al Banatului? Nu-i este jenă, cu dosarele lui penale, cu păcălirea unei familii din SUA (despre care o sa scriu în curând!) să facă ce face? Ei, bine, nu! Și atunci, l-a dus azi pe IPSS Ioan a Banatului la Mănăstirea Săraca, unde, mai mulți credincioși care-i știu obiceiurile lui Paisie s-au crucit văzându-i împreună. Și cu cine? Cu prăpăditul de Vântu (nume consacrat!), ”mare stareț”, adus din fundul unei arii ce l-a respins, din Moldova (unde nu l-au mai vrut oamenii), chiar în inima Banatului, el, un păcătos al trupului, om cu amantă și copii, pe care-i găzduiește pe Calea Lipovei, într-un apartament cumpărat din ”banii cinstiți”, câștigați din afaceri cu pădurile Mitropoliei Banatului, dimpreună cu marele farsor PAISIE (cel negru). L-a dus pe Mitropolitul Banatului ca să-l amestece bine cu farsorii credinței? Ca să-l păcălească? Mitropolitul Ioan este un om bun, dar chiar nu crede că aceste lucruri nu ar fi scrise dacă nu ar fi fost verificate de zeci de ori! Nu, nu am să opresc ”mașina de scris” până nu se va face curățenie în Sfânta Biserică Bănățeană! Paisie cel negru a revenit din SUA și se poartă, precum ”fițele din baruri”. Mutre, mofturi, țipă în Catedrala Mitropolitană, în care, Doamne iartă-mă, nu știu, ce mai caută? Țipă chiar și la foștii lui servitori! Cum îndrăznește să pângărească memoria celui care a fost IPSS Nicolae, Mitropolitul Banatului, un sfânt, pe care l-a chinuit înfiorător și a cărui viață, astfel, a scurtat-o, prin suferință sufletească!
Paisie stă la pândă! A început să lanseze printre ”ai lui”, alți slugoi ai unui regim dictatorial, că vremea lui este… aproape!
De ce este aproape? Vom afla și vom comunica, astfel ca mitropolitul și lumea, oamenii care iubesc Biserica Bănățeană, să afle…

Comentarii

comentarii