Acasă Actualitate School must go on, proiect al Clubului Rotary Timișoara, în scopul prevenirii...

School must go on, proiect al Clubului Rotary Timișoara, în scopul prevenirii abandonului școlar în Timiș

251
DISTRIBUIȚI

Sub motto-ul “Școala trebuie să continue”, Clubul Rotary Timișoara și-a lărgit panoplia de proiecte educaționale, demarând la începutul anului școlar 2020-2021, proiectul cu titlu semnificativ “School must go on”, destinat prevenirii abandonului școlar în zonele rurale ale județului Timiș.

În cadrul acestui proiect, derulat în localitățile Biled, Giarmata, Săcălaz, Beregsău Mare și Beregsău Mic, un număr de 28 de elevi din medii defavorizate beneficiază de suportul financiar și mentorial al clubului, pentru a-și derula în condiții bune educația în ciclul gimnazial.

Astfel, 13 elevi de la Liceul “Petre Mitroi” din Biled, 6 elevi de la Școală Gimnazial comună Giarmata și 9 elevi de la Școală Gimnazială Săcălaz – structură Scoala Gimnazială Beregsău,  primesc lunar –prin tutorii lor legali – o bursă suport în valoare de 250 lei, destinată acoperirii nevoilor de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare și altor aspecte legate de școlarizarea copiilor.

Echipa de proiect din cadrul Clubului Rotary Timișoara colaborează la nivel local cu școlile și cu serviciile de asistență socială din primăriile comunelor menționate, pentru urmărirea evoluției elevilor, iar la nivel central – cu Inspectoratul Județean Școlar Județean Timiș.

La sfârșitul primului semestru școlar, rezultatele la învățătură și disciplină ale marii majorități a copiilor cuprinși în proiect au cunoscut reale îmbunătațiri, așa cum a fost și frecvențarea orelor, în mediul real sau virtual.

În continuare sunt prevăzute întâlniri virtuale și reale cu copiii din proiect, destinate mentoringului de către membrii clubului.

 Clubul Rotary Timișoara are că partener principal în acest proiect firma Smart wood România, alături de mulți membri inimoși ai clubului, dintre care amintim pe Vincenzo Moderno, Luca Patruno și Daniel Marcu.

Echipa de proiect este alcătuită din Horea Vișoiu, Dan Costineanu și Delia Golcea, coordonator de proiect – a explicat președintele Clubului Rotary Timișoara, Petru Grigorof.

Cu una din cele mai mari rate de abandon școlar din Europa, România riscă să piardă resurse umane valoroase pentru viitorul ei pe termen mediu și lung. Pradă unui ciclu vicios, abandonul scolar produce sărăcie și excluziune socială, mulți copii pierzând astfel șansa de a avea o viață împlinită, pe măsura potențialului lor real.

Comentarii

comentarii