Acasă Actualitate SCM-USV Rugby Timișoara are un nou antrenor, specializat în Franța

SCM-USV Rugby Timișoara are un nou antrenor, specializat în Franța

DISTRIBUIȚI

Miercuri 13 decembrie, Sport Club Municipal Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” au organizat conferința de prezentare a noului antrenor, Mugurel Preda.

La eveniment au participat rectorul Cosmin Alin Popescu și prorectorii Petru Mergheș și Sorin Stanciu, din partea Universității de Științe ale Vieții, directorul Alina Botezatu și managerul Dănuț Borzaș.

Echipa SCM USV Timișoara este proaspătă medaliată cu bronz în Liga Națională și va disputa finala Cupei României.

Cu acest prilej, rectorul USV, Cosmin Popescu a declarat:

“Pe pe baza parteneriatului dintre SCM Timișoara și Universitatea Științele Vieții Regele Mihai I al României, gestionăm această echipă, dar o gestionăm cu sufletul și punem umărul acolo unde este nevoie să ajutăm.

Sunt multe de spus despre a pune umărul, fiindcă această echipă a demonstrat că poate să facă performanță și are performanțe frumoase.

Vorbim de o echipă de rugby multimedaliată la nivel național, în Federația Română de Rugby, cu succese foarte frumoase, în 2021, 2022 și 2023.

Vorbim de cupa de aur, cupa de argint și cu cupa de bronz.

Îi felicităm pe tinerii de la SCM USV Rugby Timișoara pentru marile lor reușite.

În 2024, sigur vom aduce o nouă cupă în palmaresul echipei. Este un motiv de mândrie pentru noi ca timișoreni ca bănățeni și ca universitate. Felicit conducerea echipei și pe tinerii curajoși și muncitori”.

De asemenea, rectorul Cosmin Popescu a avut și un mesaj către Primăria Timișoara în legătură cu sprijinul față de echipa USV SCM Timișoara.

“Noi avem o relație foarte bună cu Primăria Timișoara, dar vrem să aflăm punctul de vedere al conducerii față de un sport, rugby, care aduce performanță și imagine pozitivă frumoasă pentru orașul Timișoara.

În acest moment, este echipa care are cel mai bun palmares din toate sporturile practicate în zona noastră.

E bine să investim în sport, dar cel mai important este să investim acolo unde se înregistrează performanță, așa cum este și echipa de rugby SCM USV Timișoara”.

Managerul echipei SCM USV Timișoara, Dan Borzaș, a explicat care este secretul acestor performanțe extraordinare ale echipei.

“Muncă, muncă și trei antrenamente pe zi. În momentul de față, avem o echipă stabilă cel puțin doi ani de zile”, a spus Borzaș.

Noul antrenor, Mugurel Preda a declarat următoarele:

“Mulțumesc domnului Dănuț Borzaș și conducerii USV Regele Mihai I al României Timișoara pentru oportunitatea oferită de a antrena echipa de rugby. E o echipă de tradiție. Am fost și adversari de-a lungul timpului și pe care o cunosc de foarte mult timp.

În continuare, trebuie să facă performanță. E o echipă care te și obligă la obținerea acestor performanțe ca antrenor”.

Mugurel Preda a fost jucător profesionist la Steaua București, până în 2007, după aceea a început să activeze ca antrenor.

Din 2011, a plecat în Franța unde a fost antrenor la o echipă de rugby opt ani de zile.

Acolo și-a aprofundat studiile privind rugby-ul.

În 2018, s-a întors în România pentru a lua echipa Buzăului să o antreneze.

În 2022, a semnat iarăși cu Steaua cu care a câștigat Cupa României la București.

Comentarii

comentarii