Acasă Actualitate Școlile din Timiș, la control, înainte de începerea cursurilor. “Nu putem sta...

Școlile din Timiș, la control, înainte de începerea cursurilor. “Nu putem sta nepăsători…!”

DISTRIBUIȚI

Controalele în școlile din Timiș sunt în curs de desfășurare, pentru a fi cunoscute din timp problemele cu care acestea se confruntă, înainte de începerea anului școlar.

Scopul este găsirea soluțiilor,  rezolvarea cât mai rapide a eventualelor probleme, acolo unde se poate.

Pe cifre și rapoarte preliminare, miercuri, Sorin Ionescu a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanți ai instituțiilor de control: ISU Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș – DSP Timiș.

“Mă bucur că am găsit soluții la unele situații prezentate, iar în ceea ce privește alte probleme i-am rugat pe reprezentanții instituțiilor de control să își ofere disponibilitatea de a-i consilia pe directorii unităților de învățământ înspre rezolvare.

Totodată, nu putem sta nepăsători în fața celor care conduc o unitate de învățământ și nu au luat nicio măsură pentru îndeplinirea condițiilor și respectiv obținerea autorizațiilor necesare de funcționare”, spune Ionescu.

În ședința de astăzi, fiind vorba cu precădere de unitățile de învățământ din Timișoara, a fost reprezentată și Primăria Municipiului Timișoara.

În următoarele întrevederi, după caz, vor fi invitați și reprezentanți ai primăriilor din alte localități ale județului.

Urmează ca la finalul săptămânii și înainte de începerea anului școlar, vineri, 2 septembrie, să fie trase concluziile întregului proces de control. Comisiile mixte vor continua controalele și după începerea anului școlar.

Comentarii

comentarii