Acasă Actualitate Scriitorul Daniel Vighi: ”Nicolae Robu ne-a mințit cu multă vorbărie în stilul...

Scriitorul Daniel Vighi: ”Nicolae Robu ne-a mințit cu multă vorbărie în stilul bine-cunoscut…!”

1673
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Daniel Vighi atenționează că Nicolae Robu una a vorbit și alta a făcut, în legătură cu readucerea în cetatea Timișoarei a Monumentului Fidelității, ansamblul monumental de for public din lista de patrimoniu, categoria A.

”Ne-a mințit cu multă vorbărie în stilul bine-cunoscut, așa că frumosul monument este în pericol să cadă în ruină”, spune Vighi.

De aceea Daniel Vighi are un mesaj, în atenția viitorului primar, Dominic Samuel Fritz.

”Ani de zile am încercat, împreună cu câteva oengeuri timișorene, să readucem în cetatea Timișoarei Monumentul Fidelității, ansamblul monumental de for public din lista de patrimoniu, categoria A.

Monumentul este legat de istoria tragică a asediului cetății Timișoarei din timpul revoluției de la 1848 și este opera unui cunoscut sculptor și a unui arhitect din Praga din anii 1850.

Am negociat cu UDMR Timiș pentru a depăși refuzul acestora și am ajuns în finalul unor negocieri de câteva săptămâni la înțelegerea ca monumentul să fie reamplasat din cimitirul de pe Calea Lipovei în esplanada din Parcul Botanic.

Din păcate, actualul primar Nicolae Robu una a vorbit și alta a făcut, ne-a mințit cu multă vorbărie în stilul bine-cunoscut, așa că frumosul monument este în pericol să cadă în ruină.

Așteptăm cu multă speranță să reluăm discuțiile și faptele pentru salvarea acestei opere de artă de for public, ca să redăm orașului și viitorilor noștri turiști o pagină de istorie dramatică a cetății Timișoarei”, atenționează Vighi.

Comentarii

comentarii