Acasă Actualitate Se caută viitori pompieri în judeţul Timiş. Înscrieri pentru admiterea la instituţiile...

Se caută viitori pompieri în judeţul Timiş. Înscrieri pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI şi MApN

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” (ISUB) al judeţului Timiş selecţionează candidaţi pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi pregătiţi pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – sesiunea 2015.

Pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri sunt scoase la concurs 35 de locuri (bărbaţi), din care 1 loc este pentru romi.
Specializarea – Instalaţii pentru construcţii – pompieri
Durata şcolarizării: 4 ani
Etape şi probe de concurs:
Etapa I: – examinare medicală;
– evaluarea psihologică;
– verificarea aptitudinilor fizice:
Etapa a II-a : Vor participa numai candidaţii care au promovat etapa I
Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.
Pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt scoase la concurs 100 locuri (bărbaţi), din care 1 loc este pentru romi – Specializarea – Subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă – şi 25 locuri, bărbaţi, (din care 8 pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.) – Specializarea – Maistru militar auto –
Durata şcolarizării: -2 ani
Etape şi probe de concurs:
Etapa I: – examinare medicală;
– evaluarea psihologică;
– verificarea aptitudinilor fizice:
Etapa a II-a : Vor participa numai candidaţii care au promovat etapa I.
Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 07.08.2015
la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.
Pentru admiterea la Facultatea de Poliţie – Drept, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti sunt scoase la concurs 2 locuri (bărbaţi şi femei) pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Durata şcolarizării: 4 ani
Etape şi probe de concurs:
Etapa I: – examinare medicală;
– evaluarea psihologică;
– verificarea aptitudinilor fizice:
Etapa a II-a : Vor participa numai candidaţii care au promovat etapa I
Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14.
Pentru instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi pregătiţi pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, candidaţi (bărbaţi şi femei) astfel:
a) Învăţământ superior – studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă.
Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” – Sibiu
Durata şcolarizării : 3 ani;
Specializarea militară:
– Management economico financiar – Finanţe contabilitate – 4 locuri;
Academia Tehnică Militară – Bucureşti
Durata şcolarizării : 4 ani;
Specializarea militară :
– Inginerie genistică – Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare – 2 locuri;
– Ingineria Autovehiculelor – Blindate, automobile şi tractoare – 1 loc;
– Inginerie civilă – Construcţii şi fortificaţii – 1 loc;
– Inginerie electronică şi telecomunicaţii – Echipamente şi sisteme electronice militare – 1 loc;
– Calculatoare şi tehnologia informaţiei – Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională – 2 locuri.
b) Învăţământ postliceal (maiştri militari) –învăţământ cu frecvenţă
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”
Durata şcolarizării : 2 ani
Specialitatea / specializarea:
– Tehnică de comunicaţii – 1 loc.;
Etape şi probe de concurs:
Etapa I: – examinare medicală;
– evaluarea psihologică;
– verificarea aptitudinilor fizice:
Etapa a II-a : Vor participa numai candidaţii care au promovat etapa I
Data depunerii cererilor de participare /înscriere la concursul de admitere: până la 29.05.2015 la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr. 14. Informaţii privind graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate la următoarele adrese de web: www.academiadepolitie.ro; www.scoaladepompieri.ro; www.armyacademy.ro; www.mta.ro; www.igsu.ro; www.ncoacademy.ro.
Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba romană scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
f) să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea ;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale
l) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 8,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în statele membre ale Uniuni Europene în care nu se evaluează prin notă /punctaj /calificativ purtarea elevului;
m) să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
n) să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.
Candidaţii recrutaţi se vor informa telefonic asupra perioadei de examinare psihologică ( data şi ora la care au fost planificaţi pentru susţinerea evaluării psihologice, documentele şi materiale necesare, locul de desfăşurare). Candidaţii declaraţi „admis” încheie angajamente prin care se obligă ca, după absolvirea şcolii, să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unităţile în care vor fi încadraţi sau mutaţi ulterior, în raport de nevoile M.A.I. De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de întreţinere efectuate de M.A.I., pe timpul şcolarizării, în cazul în care sunt îndepărtaţi din instituţia de învăţământ pentru lipsă de interes la învăţătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează şcolarizarea la cerere, precum şi în eventualitatea că nu-şi respectă obligaţia de a îndeplini serviciul în condiţiile de mai sus.
Relaţii suplimentare: La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, strada Cluj, nr.14, Timişoara sau la telefon 0256494045; 0256494046- Biroul Resurse Umane.
Adi P.

Comentarii

comentarii