Acasă Actualitate Se caută voluntari pentru cea mai mare acțiune de împădurire – vor...

Se caută voluntari pentru cea mai mare acțiune de împădurire – vor fi plantați 1 milion de puieţi

DISTRIBUIȚI

plantare plantare adopta un copacDSC01992Primăriile, ONG-urile, companiile şi instituţiile din Timişoara şi din judeţul Timiş sunt chemate la cea mai mare acţiune de împădurire din România: Vor fi plantați 1 milion de puieţi.
„Sâmbătă, 24 octombrie, sub deviza „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!” plantăm 1.000.000 de puieți și apoi îi îngrijim până ajung la maturitate”, spune Simona Calapod, networking ONG. Proiectul este organizat de echipa „Plantăm fapte bune în România”. Va fi plantat milionul de puieți fie pe plantațiile oficiale ale proiectului, fie prin organizarea unor standuri în principalele orașe din fiecare județ în care se vor distribui puieți tuturor celor care îți iau angajamentul să-i planteze în acea zi (în fața blocului, în curtea proprie, în parcul de joacă al copiilor, în curtea școlii, a bisericii, în aliniamentele stradale etc.)
Propunerea este lansată către toate ONG-urile, companiile şi primăriile din Timiş şi din Timişoara pentru ca să se implice în organizarea acestui obiectiv major. Implicarea poate avea loc în oricare din următoarele moduri: implicarea în organizarea locală; identificarea unor primării care posedă terenuri publice neproductive pe care s-ar putea împăduri; recomandarea spre alte ONG-uri care s-ar putea implica în organizarea unei plantații oficiale (lista confirmării terenurilor aici) sau a unor standuri într-un oraș din județ; recomandarea spre companii locale care ar putea sprijini cu voluntari, resurse materiale sau financiare; recomandarea spre publicații sau persoane publice locale care ar putea promova inițiativa; sprijin în identificarea unor surse de participanți la acțiunile de plantare, îngrijire și completare care se vor desfășura în următorii ani (menționăm că voluntarii propriu-ziși se vor putea înscrie exclusiv pe platforma Komunomo disponibilă pe website); prin organizarea și funcționarea standurilor la nivel localității dumneavoastră.
Beneficiile ONG-urilor în cadrul colaborării pot fi: vizibilitatea în calitate de membru organizator al acestui demers național (website, raportul final, comunicat de presă, prezența la evenimentele naționale sau locale); implicarea într-o inițiativă de anvergură națională, creșterea portofoliului organizației; networking cu alte organizații din întreaga țară (fie de protecția mediului sau alte specializări); acces la training-uri naționale (alături de ceilalți colegi ai proiectului din întreaga țară).
În 5 ani de activitate am implicat 12.528 voluntari care au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 județe ale țării; am realizat Harta tăierilor de păduri – aplicația online prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară – aceasta a fost sprijinită de Ambasada SUA în România și Ambasada Marii Britanii la la București; în 2013 am primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor ni s-au acordat șase distincții din partea comunității. Vă așteptăm alături de noi să punem împădurirea României la cale. Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, a subliniat Simona Calapod. Detalii: e-mail:Simona.Calapod@plantamfaptebune.ro : http://www.plantamfaptebune.ro; facebook: http://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania.

Comentarii

comentarii