Acasă Actualitate Se chinuie să îşi găsească dreptatea în instanţă de aproape doi ani

Se chinuie să îşi găsească dreptatea în instanţă de aproape doi ani

1017
DISTRIBUIȚI

În aprilie 2009 Samer Koussini împreună cu soţia acestuia a închiriat un teren firmei SC 3P Construct SRL din Timişoara care vroia ca pe amplasamentul acestui teren să construiască o spălătorie auto. Terenul situat pe strada Bader din Timişoara a fost închiriat de Samer – cetăţean israeliano-român – firmei mai sus amintite care timp de patru ani trebuia să plătească o chirie de aproximativ 2.000 de euro lunar pentru terenul pe care vroia să ridice o spălătorie auto. Timp de aproximativ două luni lucrurile au decurs conform contractului, adică reprezentanţii firmei SC 3P Construct SRL din Timişoara au plătit chiria pe care se obligaseră să o achite prin contractul semnat cu Samer Koussini. După aceste două luni administratorii spălătoriei nu au mai vrut să achite nici un ban şi au trecut la ameninţări. Scopul acestor indivizi era de a se îmbogăţi peste noapte aşa că au încercat să îl şantajeze pe proprietarul terenului solicitând bani în schimbul plecării lor din această locaţie. Cum Koussini a refuzat categoric acest lucru administratorii spălătoriei auto i-au promis acestuia că îi vor face zile fripte. La scurt timp Samer Koussini a reziliat contractul de închiriere care prevedea un termen de maxim 15 zile în care chiria putea fi plătită cum acest termen nu a fost respectat contractul a fost reziliat. Cetăţeanul israelian stabilit de aproape 20 de ani în România s-a adresat Judecătoriei Timişoara în data de 27 ianuarie 2010 solicitând rezilierea contractului pe care îl semnase în urmă  cu mai bine de jumătate de an. Deşi era o problemă urgentă, Koussini a primit termen în instanţă abia după cinci luni.

Proces tras de păr de mai bine de un an

La primul termen din data de 9 iunie 2010 judecătorul Camelia Godean a amânat procesul pentru ca partea pârâtă să poată lua act de înscrisurile depuse la dosar. Acelaşi judecător a stabilit un nou termen trei luni mai târziu. La acest nou termen judecătorul Godean a amânat din nou procesul pentru o nouă dată la care vor fi citate părţile. Din septembrie 2010 şi până în februarie 2011 judecătorul Godeanu a amânat de fiecare dată acest proces pentru că pârâţii au solicitat acest lucru. În data de 1 martie 2011 instanţa numeşte un expert judiciar care să întocmească un raport cu privire la litiguiul dintre Samer Koussini şi societatea SC 3P Construct SRL din Timişoara. Acelaşi expert trebuia să prezinte raportul de expertiză în data de 12 aprilie 2011, atunci când judecătorul Godeanu a stabilit un nou termen în acest dosar. Din luna apilie şi până în prezent deşi au trecut patru termene cele două părţi se ceartă pe raportul de expertiză întocmit de expertul judiciar Constantin Cioranu.

Taxa de timbru în rate

Cu toate că de mai bine de 2 ani nu plătesc nici un leu chirie pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitate reprezentanţii firmei SC 3P Construct SRL au pretenţii absurde în acest dosar. Mai exact aceştia spun că au investit pe terenul lui Koussini mii de lei pe care aceştia vor să-i recupereze cu orice preţ. Judecătorul Camelia Godean dă încă o dată dovadă de clemenţă faţă de cei care stau de mai bine de doi ani ilegal pe un teren care nu le aparţine şi le permite acestora să plătească o taxă de timbru în valoare de 4.000 de lei în 12 rate egale. Potrivit înscrisurilor de la dosar această taxă de timbru a fost plătită doar câteva luni după care cei care conduc destinele firmei  SC 3P Construct SRL nu au mai achitat nici un ban deşi aceştia erau obligaţi să achite lunar aceşti bani. Un proces care în mod normal în orice ţară civilizată din lume nu ar fi avut mai mult de  trei înfăţişări s-a transforma într-un prces care bate pasul pe loc de mai bine de 2 ani. În tot acest timp, familia  Koussini are pierderi de zeci de mii de euro, bani pe care cel mai proabil nu îi va mai recupera niciodată pentru că firma  SC 3P Construct nu are lichidităţi şi nu are nici măcar lucruri care ar putea fi valorificate. În timp ce Samer Koussini pierde bani patronul firmei SC 3P Construct se îmbogăţeşte pentru că nu plăteşte o chirie de 2 ani iar utilităţile sunt plătite tot de Koussini. Mai multe amănunte despre acest caz puteţi afla din ediţiile viitoare al ziarului Ziua de Vest.

 

Comentarii

comentarii