Acasă Administraţie Se clatină fotoliul viceprimarului Traian Stoia. „Va fi o toamnă foarte interesantă!”

Se clatină fotoliul viceprimarului Traian Stoia. „Va fi o toamnă foarte interesantă!”

323
DISTRIBUIȚI

robu stoia

Aşa-zisul pact de neagresiune între PNL şi PSD la Timişoara, până după alegerile prezidenţiale, este doar un basm. În realitate, toamna se anunţă una plină de evenimente pe scena politică locală.

Potrivit unor surse politice, doi dintre cei trei consilieri locali PP-DD din Timişoara (Petrică Folică şi Florian Stoian) sunt de partea PNL, iar din septembrie noua majoritate din consiliul local ar putea atenta la fotoliul de viceprimar al social-democratului Traian Stoia. Viceprimar ar putea ajunge chiar Petrică Folică, abia scăpat de excluderea din PP-DD, după ce a sabotat tentativa de demitere a viceprimarului liberal Dan Diaconu, de la începutul lunii iunie. Folică recunoaşte că i s-a propus acest lucru, dar încă nu ştie ce se va întâmpla până la toamnă.

Preşedintele interimar al PP-DD Timiş, Cătălin Ţiţirigă, admite că relaţia dintre PP-DD şi PSD nu este cea mai bună. Social-democraţii îi acuzau pe oamenii “domnului Dan” că nu respectă protocolul semnat la nivel naţional, dar Ţiţirigă susţine că, de fapt, PSD nu se ţine de cuvânt. În aceste condiţii, scenariul trecerii PP-DD alături de PNL şi PDL în Consiliul Local Timişoara nu poate fi exclus.

Noi trebuie să respectăm protocolul semnat la nivel naţional cu PSD, atât timp cât şi cei de la PSD îl respectă. Dacă nu-l respectă… Consilierii locali ai PP-DD vor vota în favoarea cetăţenilor Timişoarei. Toţi trei consilierii vor vota cum le va cere partidul. Sper ca PSD să respecte protocolul. Până acum nu au respectat absolut nimic. Sunt nişte localităţi unde am fi putut obţine viceprimar. De exemplu, la Lugoj, unde PSD are şapte consilieri, PC unul şi PP-DD doi. Am fi făcut 10, dar încă la momentul actual ei menţin viceprimarul PNL. Mai sunt exemple, la Giarmata, la Giroc, sunt în jur de 13-14 localităţi unde facem o majoritate de PSD-ul. Noi am respectat prima înţelegere, înainte de a se semna protocolul, am schimbat vicepreşedintele consiliului judeţean. Noi am făcut primul pas. Aşteptăm şi de la dânşii, de la primarii PSD din judeţul Timiş. Va fi o toamnă foarte interesantă, vă asigur”, a declarat Cătălin Ţiţirigă.

Ţiţirigă a fost numit joi preşedinte al organizaţiei judeţene PP-DD Arad. Acesta este şi viceprimar al municipiului Arad. Astfel, colaborarea cu “dreapta” nu ar fi o noutate pentru liderul PP-DD. Acesta declară că protocolul semnat în 2012 între PP-DD şi PDL la Arad rămâne valabil până în 2016, în ciuda altor înţelegeri de la nivel naţional.

Comentarii

comentarii