Acasă Actualitate Se lucrează la un cod de conduită al parlamentarului

Se lucrează la un cod de conduită al parlamentarului

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii nu vor mai avea voie să blocheze liftul şi să ţină proiectele de legi ani de zile în proceduri
Toţi îi cunosc pe parlamentari. Unii mai buni, alţii mai… răi, toţi lucrează în clădirea parlamentului şi pun la cale legile ţării. Nu de multe ori, însă, unii parlamentari au comportamente cel puţin ciudate, care se văd sau nu la televizor. Unii aţipesc în post, alţii tărăgănează proiecte de legi, ani de zile, în loc să lucreze la ele şi să le supună votului. Acum se lucrează la un cod de conduită al parlamentarului. Pentru a fi o anumită ordine şi anumite reguli pe care să le respecte cei din parlament. Deşi se pare că nu toţi le respectă. Din câte spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, îi trimite pe cei care-i asigură paza să blocheze liftul când se îndreaptă spre acest mijloc de transport pe verticală. Şi s-a întâmplat să fie alţi parlamentari în lift, care au făcut paşi când a venit Roberta Anastase, de voie sau de ne… voie, după cum spune Horia Cristian.

“Preşedintele camerei nu are voie să blocheze liftul”
 “Lucrăm la un cod de conduită al parlamentarului. Preşedintele camerei nu are voie să blocheze liftul. Nu poate să spună SPP-istului «du-te, ţine liftul, că vin!». Este o intrare la steaguri, intrarea deputaţilor. Când vine sau când pleacă doamna preşedinte, maşina ei e parcată chiar în uşă. Acest lucru va fi trecut în codul de conduită al parlamentarilor, nu ai voie să-ţi parchezi maşina în faţa intrării”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian, cel care, împreună cu alţi parlamentari, lucrează la acest cod de conduită al parlamentarului. În acest cod de conduită vor fi trecute şi alte chestiuni.

În Marea Britanie, procesul legislativ durează 60 de zile, la noi ţine şi ani de zile
“Lucrăm la un cod de conduită, suntem vreo zece. Chestiunea falsificării votului –  e prevăzut în codul penal falsul, inclusiv falsificarea documentelor, din momentul în care au fost deja votate. Cea mai mare încercare va fi aceea de a face nişte reguli astfel încât proiectele de legi să nu poată să stea luni de zile în proceduri. În Marea Britanie, procesul legislativ poate să dureze maxim 60 de zile, în România, şi ani de zile. Vor fi modificări legate de declaraţiile politice, de intervenţii”, spune deputatul Horia Cristian.

Comentarii

comentarii