Acasă Administraţie Se schimbă regulamentul local în domeniul lucrarilor edilitare

Se schimbă regulamentul local în domeniul lucrarilor edilitare

DISTRIBUIȚI

Spargerile în carosabil și trotuare nu se vor mai putea efectua la Timișoara decât in condiții stricte, cu obligația refacerii integrale a zonei afectate. Consiliul Local Timișoara a aprobat, luni, Hotărârea care impune constructorilor care execută lucrări tehnico-edilitare să refacă toată lățimea străzii, astfel încât, la închiderea șantierelor, de la un trotuar la altul sau pe o bandă, după caz, să nu mai existe zeci de petice.

Ca urmare a acestei HCL, regulile după care constructorii vor primi permise de intervenție în oraș se înăspresc, aceasta și ca urmare a problemelor întâmpinate pe durata proiectelor de înlocuire a peste 60 de km de rețele de apă, canal și termoficare.

“Lucrările de refacere au fost, de multe ori, superficiale, cu deteriorarea zonei la scurt timp de la închiderea șantierului. Deși au fost amendați în mod repetat, constructorii s-au mobilizat abia după numeroase apeluri și discuții. Pentru a preîntâmpina astfel de situații odată cu noile proiecte de modernizare a rețelelor edilitare, normele sunt modificate. Astfel, pentru a aduce drumul la starea inițială constructorii care extind sau reabilitează rețele vor fi obligați să refacă întreaga bandă de circulație din bordură în marcaj”, anunță cei de la Primăria Timișoara.

Primarul Dominic Fritz spune că unii constructori au înțeles să rezolve problema, alții nu au reacționat nici după acordarea unor amenzi. Așa că a fost nevoie de un niu regulament, mai clar.

Potrivit noilor reguli, executanții sunt obligați să încheie contract cu un operator economic autorizat pentru colectarea, transportul şi depozitarea/incinerarea (dacă e cazul) deşeurilor rezultate din lucrare. Totodată, piatra cubică, pavelele sau orice alt material rezultat care poate fi valorificat, se vor preda Primăriei.

Noile norme tehnice pentru intervențiile asupra drumurilor din oraș prevăd și sancțiuni și au fost aprobate astăzi în Consiliul Local cu 19 voturi pentru.

O altă schimbare pentru constructorii constă în obținerea prin Portalul Unic a Acordului administratorului drumului, a Permisului de spargere și a Permisului de intervenţie.

Comentarii

comentarii