Acasă Actualitate Se supărară oltenii! Colterm Timișoara a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia...

Se supărară oltenii! Colterm Timișoara a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia pentru că nu primește cărbunele pe care nu îl plătește

DISTRIBUIȚI
rezerva de cărbune de la Colterm
sursă foto – Roxana Iliescu/Facebook

Colterm Timișoara a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia, pentru că nu a primit cărbunele comandat. Asta deși nu a respectat condițiile de plată.

Procesul, înregistrat pe data de 23 decembrie, are ca obiect „pretenții”, însă instanța nu a stabilit încă un termen de judecată.

Dosarul a fost deschis la Tribunalul Gorj, dar magistrații au declinat soluționarea cauzei în favoarea Tribunalului Timiș.

„Admite excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Gorj – Secției a II a Civilă a Tribunalului Gorj. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului Timiș – Secția Civilă. Fără cale de atac”, se arată în decizia Tribunalului Gorj din 10 februarie 2022.

Firmele s-au judecat de mai multe ori de-a lungul timpului pentru neachitarea la timp a facturilor emise către Colterm.

Pe 12 octombrie, Tribunalul Timiș a obligat compania locală de termoficare din Timișoara, Colterm, să plătească 3,6 milioane de lei în termen de 20 de zile către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, datorii restante reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat între decembrie 2020 și februarie 2021.

Comentarii

comentarii