Acasă Actualitate Şeful CJ Timiş atacă extrem de dur guvernarea şi deciziile luate de...

Şeful CJ Timiş atacă extrem de dur guvernarea şi deciziile luate de ministrul Sănătăţii: ”Judeţul Timiş poate rămâne fără apărare în faţa coronavirusului!”

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, lansează un atax extrem de dur la adresa Guvernului, a ministrului Sănătăţii şi, indirect, asupra conducerii liberale a Timişoarei. El protestează asupra deciziei legate de eliminarea Spitalului Municipal Timişoara şi a Spitalului CFR din lista spitalelor suport şi înlocuirea acestora cu Spitalul Judeţean Timişoara şi Spitalul Municipal Lugoj. De asemenea, Dobra acuză guvernul că nu face absolut nimic pentru a rezolva situaţia focarului de la Sacoşu Turcesc, acolo unde până şi primarul a ajuns să fie infectat, alături de toată familia.

Totul a apărut după vizita politică efectuată de ministrul Sănătăţii, liberalul Nelu Tătaru, la Timişoara, unde a discutat cu primarul liberal Nicolae Robu, respectiv cu prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, tot o fostă liberală.

„Județul Timiș poate rămâne fără apărare în fața coronavirusului! Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții.

Iată că am avut dreptate! După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă. Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF!”, spune Dobra.

El numeşte această manevră…sanitară o nemernicie. El nu dă nume, dar se întreabă cine e laşul care nu are curaj să se lupte cu coronavirusul.

„Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate? Domnule ministru NELU TĂTARU, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…”, mai spune Dobra.

El mai aminteşte şi de focarul de infecţie de la Sacoşu Turcesc, unde autorităţile nu au făcut absolut nimic.

„Mai mult decât atât, am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?!”, încheie Călin Dobra.

Comentarii

comentarii