Acasă Sănătate Semnal de alarmă: Glaucomul, cataracta şi degenerescenţa maculară – cele mai grave...

Semnal de alarmă: Glaucomul, cataracta şi degenerescenţa maculară – cele mai grave maladii oftalmologice în Timiş

DISTRIBUIȚI

prof. dr. Mihnea munteanu DSCF1920Aceste afecţiuni duc la scăderea vederii şi chiar la orbire
Glaucomul, cataracta şi degenerescenţa maculară legată de vârstă sunt cele mai grave şi răspândite maladii oftalmologice existente în Timiş, în acest moment. Afecţiunile duc la scăderea vederii şi chiar la orbire.
Cu prilejul Conferinţei de Oftalmologie de la Timişoara, ediţia a IX a care se desfăşoară în perioada 23 -25 aprilie, prof. dr. Mihnea Munteanu, din cadrul Clinicii de Oftalmologie Timişoara, a declarat,  că în plus complicaţiile diabetului zaharat sunt de temut, aici în Banat, unde după cum ştim, obiceiurile alimentare sunt specifice. „Înregistrăm în ultimii 10 -15 ani o creştere exponenţială a acestor complicaţii. Timişoara nu pot spune că e diferită de alte regiuni. De aceea pacientul nu trebuie să aştepte să apară complicaţiile. Trebuie să înţeleagă că o dată la un an el trebuie să se adreseze unui specialist, nu numai pentru verificarea dioptriilor, ci şi pentru o examinare oftalmologică mai complexă”, îndeamnă dr. Mihnea Munteanu.
Conferinţa de la Timişoara reuneşte peste 400 oftalmologi din ţară (Centrele universitare Cluj, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Craiova, etc), din străinătate (Ungaria, Germania, Serbia, Elveţia, Italia). Sub egida Societăţii Române de Oftalmologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara alături de Asociaţia Oftalmologilor din Banat şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, colectivul Clinicii de Oftalmologie Timişoara sub coordonarea Domnului Profesor Dr. Mihnea Munteanu şeful clinicii şi preşedinte al conferinţei va invită la o întâlnire cu cei mai mari specialişti oftalmologi ai timpului. Tema Conferinţei: “Actualităţi de Diagnostic şi Tratament în Oftalmologie”. Sunt prezentate cele mai frecvente patologii oftalmologice (cataractă, glaucomul, retinopatia diabetică, dezlipirea de reţină, strabismul, etc), subiecte de foarte mare importantă în societatea modernă. Prezentarea lucrărilor, a comunicărilor ştiinţifice din conferinţă va fi animată şi de sesiuni de chirurgie în direct (“live surgery”), în care operează chirurgi oftalmologi, mari specialişti din România şi din străinătate.

Comentarii

comentarii